Θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον τόπο που αγαπώ!

Θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον τόπο που αγαπώ!

Η Νόνη Δούνια, μια γυναίκα, μητέρα,  σύζυγος και επαγγελματίας, αποφασίζει να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές του 2015. Στην συνέντευξη που ακολουθεί η ίδια μας μιλά για τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση, εκφράζει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της για το παρόν αλλά και το όραμά της για το μέλλον της χώρας μας.

*Κα Δούνια πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές αποφάσισα την ενεργή συμμετοχή μου στις πολιτικές αποφάσεις.

*Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική; Το όραμα της εξουσίας ή το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο;

Η συμμετοχή στις πολιτικές αποφάσεις είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που κρίνεται το μέλλον μας. Η πρόταση που δέχθηκα από τη Νέα Δημοκρατία με τιμά και θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον τόπο που αγαπώ.

*Η πλούσια φιλανθρωπική σας δράση τα τελευταία χρόνια είναι αυτή που σας οδήγησε στο να κατανοήσετε τα προβλήματα των ανθρώπων και να θέλετε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Η εθελοντική δράση δεν σχετίζεται με τα κοινά. Ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας μου είναι πως θέλω να προσφέρω όπου μπορώ. Αν καταφέρω να ενεργοποιήσω τους συμπολίτες μου στον ωραίο αυτό αγώνα για το κοινωνικό σύνολο θα είμαι ικανοποιημένη.

*Εσείς επιλέξατε τη Νέα Δημοκρατία ή η Νέα Δημοκρατία εσάς;

Με επέλεξαν και είναι τιμή μου. Επιλέγω σταθερότητα για να δυναμώσουμε και να σταθούμε ξανά υπερήφανα.

peiraias

*Σε ποια περιοχή πολιτεύεστε;

Στην περιφέρεια Α’ Πειραιά και Νήσων που περιλαμβάνει και τις Σπέτσες που τόσο αγαπώ.

*Ποιό είναι το πολιτικό κλίμα και τα μηνύματα που παίρνετε στην περιοχή σας;

Αγωνία για το αύριο και προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι μας το ζούμε και πρέπει να αποφασίσουμε στις 25/1 ποια Ελλάδα θέλουμε.

*Τι προσδοκάτε για τον Πειραιά;

Ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στον Πειραιά και τα νησιά μας. Να ζήσουν ξανά τις όμορφες μέρες του παρελθόντος. Να δώσουμε τη δυνατότητα σε έλληνες και ξένους να επισκεφτούν αυτούς τους τόπους και να συνδέσουν τη ζωή τους.

*Ποιες είναι τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και που σκοπεύετε να ενσκήψετε πάνω σε αυτά;

Τα κοινωνικά ζητήματα ,από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα σχολεία μέχρι τα δημόσια νοσοκομεία και τους χώρους άθλησης. Ενεργοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες μπορούν να γίνουν μικρά θαύματα.

*Θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο που κυβερνά μέχρι τώρα η Νέα Δημοκρατία;

Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να πάρει σκληρά μέτρα για να αποφύγουμε την χρεωκοπία. Δεν ήταν ευχάριστο αλλά ήταν αναγκαίο. Πλέον βλέπουμε σημάδια βελτίωσης γι’ αυτό και το 65% των πολιτών δεν ήθελε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Είναι κρίμα τόσες θυσίες να πάνε χαμένες και να μπούμε σε περιπέτειες.

*Ποια η σχέση σας με τους άλλους συνυποψήφιούς σας;

Εξαιρετική. Αυτοί που γνωρίζω είναι αξιόλογοι άνθρωποι με ενδιαφέρον για τον Πειραιά.

*Σας ενοχλεί το γεγονός ότι η υποψηφιότητά σας έχει εγείρει πλήθος σχολίων και αντιδράσεων;

Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους. Έχω δεχθεί κριτική σε ότι και αν κάνω και είναι πέραν των εσκαμμένων.

*Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά από το περιβάλλον μας. Είναι απολύτως φυσιολογικό να παίρνει έκταση όταν είσαι προβεβλημένο πρόσωπο.  Δέχομαι με χαρά κάθε κριτική όσο σκληρή και να είναι αρκεί να είναι καλοπροαίρετη.

me ta paidia

*Γυναίκα, σύζυγος, μητέρα, καριερίστα, τώρα και πολιτικός;  Που βρίσκετε το χρόνο και την ενέργεια να τα συνδυάζετε όλα;

Η μητέρα μου ξύπναγε στις 05:00 το πρωί για να μας ετοιμάσει φαγητό και να μας πάει προπόνηση και μετά σχολείο. Μετά στη δουλειά της και το απόγευμα γύριζε σπίτι όπου την περίμενε το νοικοκυριό. Δεν είμαι διαφορετική από την μέση Ελληνίδα που καθημερινά κάνει υπερπροσπάθεια να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της ζωής. Την καταλαβαίνω και θα κάνω τα πάντα για να διευκολύνω τις συνθήκες διαβίωσης της.

*Είστε μητέρα 2 παιδιών, μέσα από την καθημερινότητά σας, τι ελλείψεις διαπιστώνετε στην παιδεία;

Τα παιδιά μου είναι στο δημόσιο σχολείο και έχω πλήρη εικόνα των αναγκών και των ελλείψεων που υπάρχουν. Επιβάλλεται να επενδύσουμε στο σχολικό περιβάλλον που δημιουργεί τους πολίτες του αύριο. Σχολικός αθλητισμός, δραστηριότητες και μάθηση για παιδιά με προοπτικές.

spetses

*Πρόσφατα ασχοληθήκατε και με την εστίαση και μάλιστα σε ένα τουριστικό νησί, στις Σπέτσες. Διαπιστώσατε ιδίοις όμμασι προβλήματα και στο κομμάτι του τουρισμού;

Πάντα ήθελα να κάνω κάτι επαγγελματικά στο νησί που έχω ζήσει τις πιο ευτυχισμένες μου στιγμές, πιστεύω στη δύναμη του τουριστικού προϊόντος. Πιστεύω στις δυνατότητες που έχουν οι τοπικές κοινωνίες για να ανθήσουν.

*Είστε νέα, όμορφη και επιτυχημένη,  τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Υπάρχει κάτι που λείπει από τη ζωή σας;

Θα ήμουν πλήρης αν δεν είχαμε την απώλεια του πατέρα μου. Θα ήθελα πολύ τα δύο μου παιδιά να μεγαλώνουν μαζί με τον παππού τους.