Τι δεν πρέπει να ξεχάσετε να βάλετε στην φθινοπωρινή τσάντα του μωρού σας…

Τι δεν πρέπει να ξεχάσετε να βάλετε στην φθινοπωρινή τσάντα του μωρού σας…

Το φθινόπωρο έφτασε. Οι δροσερές ημέρες είναι ιδανικές για μία βόλτα ή μια μικρή εκδρομή με το μωρό σας.

Όμως πριν φύγετε σκεφτείτε αν έχετε μαζί όλα τα απαραίτητα που μπορεί να χρειαστείτε στην έξοδό σας, ανάλογα βέβαια και από το πόσο θα λείψετε.

Έτσι λοιπόν από μία ελαφριά κουβερτούλα έως τα όμορφα σνακ, θα είστε καλά προετοιμασμένες για να απολαύσετε την έξοδό σας χωρίς καμία δυσάρεστη έκπληξη.

1. Πάνες. Το πόσες θα χρειαστείτε εξαρτάται από το πόσο θα λείψετε. Πάντα υπολογίστε να πάρετε μία παραπάνω μήπως χρειαστεί.
2. Μωρομάντηλα. Απαραίτητα όχι μόνο για την αλλαγή πάνας, αλλά και όταν πρόκειται για να καθαρίσετε το στόμα, τα χέρια ή τα πόδια!
3. Στρωματάκι αλλαγής. Προφυλάξτε το μικρό σας από τα μικρόβια. Έχετε μαζί σας ένα ελαφρύ εύκολο στο δίπλωμα και τη μεταφορά στρωματάκι αλλαγής, που μεταφέρεται εύκολα.
4. Κρέμα. Πείτε αντίο στο ξηρό σκασμένο δέρμα με ένα σωληνάριο ειδικής κρέμας για να αποφύγετε το εξάνθημα από την πάνα στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού.
5. Εποχιακά σνακ. Αν έχει αρχίσει να τρώει στέρεα τροφή, θα μπορούσε να πεινά σαν δράκος στη βόλτα σας. Διαλέξτε κάτι νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό σε συσκευασία εύκολη για το δρόμο.
6. Σκουφάκι. Τώρα που ο ήλιος του καλοκαιριού αποσύρθηκε προς το παρόν, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προστασία του κεφαλιού του μωρού από το ηλιακό έγκαυμα, αλλά ένα σκουφί είναι απαραίτητο όταν φυσάει ή ο καιρός είναι αρκετά δροσερός.
7. Μπλούζα με μακρύ μανίκι ή πουλόβερ. Το φθινόπωρο είναι δύσκολο να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας. Έτσι μία μπλούζα με μακρύ μανίκι και ένα πουλόβερ στη τσάντα είναι ότι πρέπει.
8. Κουβέρτα. Να είναι ελαφριά αλλά ζεστή, μήπως χρειαστεί. Είναι ακόμη πιο βολική και από το πουλόβερ.
9. Αγαπημένο αντικείμενο. Τα μωράκια αγαπούν τα χαριτωμένα πολύχρωμα μαλακά παιχνίδια τους, όπως τα ζωάκια. Διαλέξτε ένα με προσοχή χωρίς να έχει κουμπιά ή άλλα μικρά αποσπώμενα μέρη. Είναι μεγάλος κίνδυνος πνιγμού για τα μωρά.
10. Βιβλίο. Όσο περισσότερα οπτικά ερεθίσματα του δίνετε τόσο το καλύτερο. Διαλέξτε λοιπόν ένα ωραίο πολύχρωμο βιβλίο, για τα λίγο μεγαλύτερα βέβαια παιδιά, για να του δείξετε την αλλαγή της εποχής από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο.
11. Θερμός με τσάι. Βέβαια μην ξεχάσετε και τον εαυτό σας. Αυτή την εποχή ένα ζεστό τσάι με κανέλα είναι ιδανικό για να απολαύσετε ένα ρόφημα που συγχρόνως βοηθά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης.
12. Τσάντα για τις πάνες. Υπάρχουν πολύ όμορφες εύκολες στην χρήση τους και λειτουργικές τσάντες για να χωρέσουν όλα τα παραπάνω απαραίτητα πράγματα και όταν το μωράκι μεγαλώσει και δεν χρειάζεται πλέον πάνες, τη χρησιμοποιείται και τότε χωρίς πρόβλημα.

Ετοιμαστείτε και φύγετε. Ο καιρός είναι δροσερός και η φύση με τα φθινοπωρινά της χρώματα υπέροχη.