Βαφή μαλλιών στην εγκυμοσύνη

Βαφή μαλλιών στην εγκυμοσύνη

Ότι είστε έγκυος δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να έχετε υπέροχα μαλλιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαφή μαλλιών στην εγκυμοσύνη, απλά με λίγη προσοχή και κοινή λογική!

Πρησμένοι αστράγαλοι, ραγάδες, φαγούρα στην κοιλιά…μερικά πράγματα είναι ίσως αναπόφευκτα όταν είσαι έγκυος. Αλλά ρίζες που φαίνονται και γκρι μαλλιά; Όχι απαραίτητα. Να λοιπόν μερικές συμβουλές για να εξασφαλίσετε το χρώμα των μαλλιών που θέλετε προστατεύοντας παράλληλα το μωρό σας.

Περιμένετε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο.

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε βαφές μαλλιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν τις μητέρες να περιμένουν μέχρι την αρχή του δεύτερου τριμήνου. Χωρίς αμφιβολία πρέπει να βάψετε τα μαλλιά σας στις 4 εβδομάδες, με όλες αυτές τις ορμόνες που διαπερνούν το σώμα σας, τα μαλλιά σας μεγαλώνουν γρηγορότερα από ποτέ και μπορεί να έχουν διαφορετική υφή και χρώμα από το συνηθισμένο.  Αλλά οι πρώτες 12 εβδομάδες είναι μία περίοδος μεγάλης ανάπτυξης για το μωρό σας. Τα όργανα παίρνουν σχήμα, σχηματίζονται οι μυς  και οι φωνητικές χορδές και αρχίζουν να αναπτύσσονται τα νύχια και τα θυλάκια των τριχών. Ακόμη και αν δεν απορροφάτε πολλά από τα χημικά από τη βαφή των μαλλιών ( δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι αυτές οι χημικές ουσίες είναι πράγματι επιβλαβείς για το μωρό σας), γιατί να πάρετε αυτό το ρίσκο;

Επιλέξτε τις ασφαλέστερες υπηρεσίες.

Μόλις πάρετε το πράσινο φως από το γιατρό σας για το ραντεβού σας στο κομμωτήριο, επανεξετάσετε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε. Βαφή της ρίζας ή αλλαγή χρώματος από τη ρίζα σημαίνει ότι εφαρμόζεται βαφή στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής, όπου οι πόροι στο δέρμα απορροφούν τις χημικές ουσίες. Για μία ασφαλέστερη εναλλακτική λύση, διαλέξτε κάποιες ανταύγειες, πιο ανοιχτές, πιο σκούρες ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας που θα σας ανανεώσουν χωρίς κανένα κίνδυνο.

Χρησιμοποιήστε ήπιο χρώμα.

Επίσης προσέξτε τον τύπο της μάρκας που χρησιμοποιείτε. Ζητήστε από το κομμωτήριό σας μία ήπια επιλογή, όπως χρώμα χωρίς αμμωνία. Εάν βάφετε τα μαλλιά σας μόνη, σκεφτείτε ένα ημι μόνιμο χρώμα, που δεν περιέχει λευκαντικό, και εξασθενεί σταδιακά μετά από περίπου ένα μήνα. Οι φυτικές βαφές και η χένα είναι λιγότερο τοξικές λύσεις για το σπίτι, όμως ελέγξτε την ετικέτα πριν από την αγορά. Ορισμένες αποκαλούμενες «φυσικές» βαφές περιέχουν εξίσου πολλές χημικές ουσίες με τις παραδοσιακές βαφές.

Όμορφη λοιπόν στην διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά με προσοχή.