Βοηθήστε το νεογέννητο μωράκι σας να χαρεί τα διαστήματα που μένει πλέον ξύπνιο

Βοηθήστε το νεογέννητο μωράκι σας να χαρεί τα διαστήματα που μένει πλέον ξύπνιο

Το μικρούλι σας συμπλήρωσε τους τρεις μήνες του! Τώρα δεν κοιμάται πια τόσο πολύ και είναι τόσο όμορφο να το βλέπετε να παίζει και να είναι χαρούμενο.

Δεν αρκείται πλέον μόνο να τρώει, να κοιμάται και να λερώνει την πάνα του, έχετε τώρα χρόνο να του μιλάτε, να του τραγουδάτε και να παίζετε μαζί του. Είναι μία υπέροχη στιγμή για να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλο!

Πιστεύετε ότι η κουβεντούλα σας θα κρατήσει μόνο λίγα λεπτά; Όχι βέβαια. Τα μωρά είναι σαν σφουγγάρια, ρουφούν τα πάντα και διεγείρονται από τον κατακαίνουργο κόσμο που απλώνεται μπροστά τους. 

Έτσι λοιπόν το να διασκεδάσετε το μωρό σας μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να το βάλετε στο πορτ μπεμπέ του ή στο μάρσιπο και να κάνετε μία βόλτα γύρω στο σπίτι ή έξω γύρω από το τετράγωνο. Όταν είστε έξω μιλήστε του δείχνοντας τα διάφορα πράγματα που συναντάτε.

Μία άλλη καλή ιδέα είναι να το κάνετε να γυμνάζετε! Βάλτε το μπρούμητα, ξαπλώστε και εσείς δίπλα του στο πάτωμα, σίγουρα θα του αρέσει.

Βέβαια υπάρχουν και μωράκια που δεν τους αρέσει αυτή η θέση. Αλλά είναι καλό να προσπαθήσετε να τα ξεγελάσετε τους κάνει πολύ καλό να είναι 15 με 20 λεπτά την ημέρα ξαπλωμένα μπρούμητα. Γυμνάζονται και δυναμώνουν οι μύες των χεριών, των ώμων, το πάνω μέρος της πλάτης και του λαιμού.

Ξαπλώστε και εσείς δίπλα του και μιλάτε του.

Το ξέρετε ότι τα μωρά αγαπούν τον καθρέφτη; Βάλτε ένα καθρέφτη μπροστά του, καθήστε μαζί του, και κάντε του αστείες γκριμάτσες. Θα ξετρελαθείτε όταν δείτε ότι θα αρχίσει να σας μιμείται.

Δελεάστε το με κάποια παιχνίδια που αγαπά. Ξαπλώστε το στην δική σας κοιλιά ενώ είστε ξαπλωμένη ανάσκελα.

Αρχίστε βάζοντας το μωράκι μπρούμυτα λίγα λεπτά στην αρχή και αυξήστε σιγά σιγά το διάστημα αυτό. Βέβαια πάντα με μεγάλη προσοχή, να είστε δίπλα του και ιδίως να μην κοιμηθεί μπρούμυτα. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Αφήστε το να χαλαρώσει στο χαλάκι του ή στη κούνια, με ένα κρεμαστό παιχνίδι από πάνω του. Σύντομα θα μάθει ότι αν το κλωτσά αυτό θα αρχίσει να κινείται ή να παίζει και μουσική.

Όμως μην γεμίσετε το σπίτι σας με παιχνίδια. Τώρα, αυτό που το ευχαριστεί περισσότερο είναι ο ήχος της φωνής σας και το δικό σας πρόσωπο, περισσότερο από κάθε τι άλλο.