115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί

παιδί γραμμή βοήθειαςΗ Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελείται από 10 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που συνεργάζονται, από το 1996, για να βοηθήσουν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, το παιδί σε ανάγκη. Οι προσπάθειες της Ένωσης αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν ετησίως περισσότερα από 5.000 παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα και βαριές αρρώστιες, προσφέροντας τους καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον.

Θέλοντας να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερα παιδιά στη χώρα μας δημιουργήσαμε την «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί». Η «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» είναι μια γραμμή συμβουλευτικής παιδιών εφήβων και γονέων, πανελλαδικής εμβέλειας που λειτουργεί από το Φεβρουάριο του 2009.

Συγκεκριμένα, οι κλήσεις στην «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» αφορούν:

1. Παροχή συμβουλευτικής στήριξης σε παιδιά, εφήβους και γονείς από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές ψυχολόγους σχετικά με:
· την ψυχική υγεία των παιδιών
· την άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια
· τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

2. Λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων.

3. Παραπομπές σε υπηρεσίες και φορείς για τα παιδιά και τους εφήβους πανελλαδικά.
Κατά την περίοδο λειτουργίας της η «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» έχει δεχτεί σημαντικό όγκο κλήσεων διαγράφοντας μια σταθερά ανοδική πορεία.

Πάντα στη διάθεση σας, 115 25.

παιδί γραμμή 115 25 βοήθειας