14 παράξενοι κανόνες για τους πρίγκηπες

Οι μικροί πρίγκηπες οσο υπέροχη κι αν δείχνει η ζωή τους έχουν κι αυτοί υποχρέωση να ακολουθούν κανόνες.

Βρήκαμε λοιπόν μία σειρά κανόνων που πρέπει ευλαβικά να ακολουθούν οι γόνοι της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας αποκαλύπτουν πως η ζωή τους είναι πολύ διαφορετική και πολύ λιγότερο φυσιολογική από αυτή των κοινών θνητών συνομηλίκων τους.

Πριγκηπικοί κανόνες

1. Δεν επιτρέπονται χαϊδευτικά ονόματα. Κανείς δεν πρόκειται να φωνάξει... Γιωργάκη τον πρίγκιπα George, πρωτότοκο γιο του Ουίλιαμ και της Κέιτ, αφού όλοι υποχρεούνται να φωνάζουν τα υψηλά μικρά με τα πλήρη ονόματά τους.

2. Υπάρχει πάντα αυστηρό dress code. Ετσι ο George ή η μικρότερη αδελφή του πριγκίπισσα Charlotte δεν θα κυκλοφορήσουν ποτέ ντυμένοι με μπλουζάκια σουπερ ηρώων όπως ο Spiderman ή με φορέματα Barbie.

3. Πρέπει να σταματούν να τρώνε όταν τελειώσει το φαγητό της η προγιαγιά τους, Βασίλισσα Ελισάβετ. Αν δεν προλάβουν, θα μείνουν νηστικά!

4. Πρέπει να μάθουν πολλές ξένες γλώσσες. Και τα δυο αδέλφια έχουν αρχίσει ήδη να μαθαίνουν ισπανικά.

5. Δεν παίρνουν δώρα την Ημέρα των Χριστουγέννων. Τα πράγματα δεν είναι όμως τόσο τραγικά αφού τα παίρνουν την Παραμονή των Χριστουγέννων.

6. Απαγορεύονται οι selfies.

7. Πρέπει να δέχονται όλα τα δώρα με χαρά

8. Δεν μπορούν να δουλέψουν για την κυβέρνηση ή να δείξουν κάποια πολιτική προτίμηση

9. Δεν πρέπει να μιλούν μωρουδίστικα. Γενικά, από πολύ μικροί πρέπει να ντύνονται, να φέρονται και να μιλούν σαν μεγάλοι.

10. Πρέπει να έχουν το δικό τους προσωπικό ασφαλείας που θα τους ακολουθεί παντού και για πάντα. Πολύ άβολο αυτό, ειδικά στην εφηβεία.

11. Όλοι οι γάμοι πρέπει να έχουν και ξεχωριστό πάρτι για τα παιδιά

12. Τα κορίτσια δεν μπορούν να φορέσουν τιάρα παρά μόνο όταν παντρευτούν.

13. Οι βασιλικοί γόνοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν με τους γονείς τους μετά την  ηλικία των 12. Κι αυτό για λόγους ασφαλείας. Αν συμβεί κάτι μοιραίο, τότε θα έχει γλιτώσει κάποιο μέλος από την οικογένεια.

14. Δεν επιτρέπεται να παίζουν Monopoly. Πρόκειται για έναν από τους πιο παράδοξους και γελοίους κανόνες, αλλά η βασιλική οικογένεια το απαγορεύει γιατί... πολλές οικογένειες έχουν διαφωνήσει έντονα παίζοντας αυτό ο παιχνίδι και το θεωρούν κακό για τους δεσμούς της βασιλικής οικογένειας...

Το παιχνίδι δίνει επίσης χαρά και ικανοποίηση στο παιδί, γιατί είναι κάτι με το οποίο αποφάσισε να ασχοληθεί κυρίως επειδή το θέλησε και όχι επειδή του το επέβαλαν. Συνεπώς το παιχνίδι είναι κάτι που τα μωρά – και οι μεγάλοι – το κάνουν επειδή τους αρέσει. Μια από τις πληρέστερες θεωρίες για το παιχνίδι, προέρχεται από τον Ζαν Πιαζέ, ο οποίος πίστευε ότι το παιχνίδι συνείσφερε στη διαδικασία σχηματισμού της νοημοσύνης.