9 Παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα

paramithia.cover.smallΤι κάνουν οι ήρωες της Παραμυθοχώρας όταν κλείσουν τα βιβλία; Μήπως οι εφτά νάνοι ήξεραν να φτιάχνουν μηλόπιτα και ποιο ήταν το αγαπημένο γλυκό του Χάνσελ και της Γκρέτελ;

Η Σταχτοπούτα αγαπούσε ή όχι την κολοκυθόσουπα; Τι κολατσιό έπαιρνε στη βάρκα του το αστερόπαιδο και τι μαγικό μπορεί να βγει από έναν απλό φούρνο;

Μια ξύλινη κουτάλα μαγειρεύει με μοναδικό τρόπο εννέα κλασικά παραμύθια και τα συνοδεύει με συνταγές που ξεπηδούν από τις σελίδες τους.

Οι ιστορίες μπλέκουν με τις συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και ντύνονται τις ευφάνταστες, γεμάτες χρώμα συνθέσεις της Έλενας Ζουρνατζή.

Στη λεπτή γραμμή όπου ισορροπούν η απόλαυση της διήγησης και η απόλαυση του καλού φαγητού, γράφτηκαν αυτά τα παραμύθια για γονείς και παιδιά που διαβάζουν και συζητούν, που τρώνε μαζί και μαγειρεύουν, που θέλουν να φτιάχνουν νέες ιστορίες και νέες συνταγές στην καθημερινότητά τους.

Οι συνταγές, όπως και τα παραμύθια, μεταμορφώνονται ανάλογα με το ποιος μαγειρεύει και ποιος διηγείται – εκεί κρύβεται όλη η μαγεία.  

Συγγραφείς: Ιωάννα και Έρση Νιαώτη
Εικονογράφος: Έλενα Ζουρνατζή
Συνταγές: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σελίδες: 64 ♦ Τιμή: 16,90 €

Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο 

Ομήρου 50 106 72 Αθήνα 

τηλ. 210 3632788