Απαλλαγείτε από υπερβολική τριχοφυΐα όταν είστε έγκυος.

Απαλλαγείτε από υπερβολική τριχοφυΐα όταν είστε έγκυος.

Οι τρίχες στο πρόσωπο και το σώμα σας  ίσως φαίνεται να μεγαλώνουν εκτός ελέγχου τώρα που είστε έγκυος. Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε με ασφάλεια από αυτές; Ίσως έχετε ακούσει για το πόσο πυκνά και ωραία θα είναι τα μαλλιά σας, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Αλλά εάν υφίσταται αύξηση των τριχών σας και στο πηγούνι το άνω χείλος και τα μάγουλα σας δεν θα πρέπει να  ανησυχείτε! Είναι απολύτως φυσιολογικό και  ακόμα καλύτερα είναι κάτι προσωρινό. Η εγκυμοσύνη προκαλεί την ανάπτυξη των μαλλιών, η οποία συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου και προκαλείται από την αύξηση ορμονών, γνωστές  ως ανδρογόνα.
 
Εκτός από τα μαλλιά, μερικές γυναίκες παρατηρούν ασυνήθιστη αύξηση τριχοφυΐας  στο στήθος, την κοιλιά, τα χέρια και τα πόδια. Για να απαλλαγείτε από τις τρίχες, μπορείτε με ασφάλεια να χρησιμοποιήσετε κερί, και ξυράφι, αλλά καλό θα ήταν να αποφύγετε τα  αποτριχωτικά, διότι μπορεί να απορροφηθούν από το δέρμα σας και να έχουν αρνητική επίδραση στο αναπτυσσόμενο μωρό.
 
Οι νέες κρέμες που ισχυρίζονται ότι μειώνουν την ανάπτυξη των τριχών είναι με βάση τη σόγια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να περιέχουν φυτικές  ορμόνες , έτσι αν και δεν υπάρχουν επίσημες αντενδείξεις θα ήταν ορθό να τις αποφύγετε. Όσο για τις τεχνικές μόνιμης αποτρίχωσης, όπως είναι το  λέιζερ και η ηλεκτρόλυση, θεωρείται ότι  λειτουργούν καλά και είναι ασφαλείς  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης  αυτές οι θεραπείες είναι μια αποτελεσματική επιλογή, αλλά μπορεί να είναι επώδυνη ή δυσάρεστη, και μπορεί να νιώθετε ότι έχετε ήδη αρκετή δυσφορία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 
Τέλος είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι  οι ανεπιθύμητες τρίχες θα εξαφανιστούν μέσα σε έξι μήνες μετά από τη γέννηση του μωρού σας.