Έντεκα σημάδια ότι είσαι καλή μαμά

“Είμαι άραγε καλή μαμά;” , “Πώς με βλέπουν τα παιδιά μου;”

Έχω ακούσει πολλές φορές αυτή την ερώτηση από μαμάδες φίλες μου, από μαμάδες που επισκέπτονται το γραφείο μου και ναι, το έχω σκεφτεί κι εγώ. 

“Eίμαι καλή μαμά;” αναρωτιέμαι τα βράδια που επιστρέφω αργά από τη δουλειά και τα παιδιά μου κοιμούνται χωρίς να τους πω καληνύχτα, όταν κάποια Σαββατοκύριακα είμαι κουρασμένη και τα παίρνω νωρίτερα από το πάρκο ενώ εκείνα θέλουν να παίξουν λίγο ακόμα. Όταν δεν  αντέχω να παίξω μαζί τους άλλο λίγο, έχω πολλά όταν να σου πω…

Όταν η κόρη σας ζητάει τη συμβουλή σας

Η κόρη μου είπε πως το αγόρι της 17 ετών μπροστά στους φίλους του της μιλάει άσχημα, δεν την αφήνει να μιλήσει,  την υποτιμάει και το παίζει «άνδρας».

ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ… για τον καρκίνο του μαστού!

Πάρα τις τόσες ενημερώσεις…ομιχλώδες είναι το τοπίο σχετικά με τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, καθώς λανθασμένες απόψεις επικρατούν μεταξύ των γυναικών για τη νόσο και ξεπερασμένες πρακτικές εξακολουθούν να εφαρμόζονται μερικές φορές από τον ιατρικό κόσμο.

Μαμάδες φορτωμένες με ενοχές...

Γράφει η ψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη

 

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο, αποτέλεσαν επανειλημμένα παράπονα που ακούω το τελευταίο διάστημα από μαμάδες, σχετικά με τις ενοχές που συνηθίζουν να τις φορτώνουν άτομα του κοντινού τους περιβάλλοντος, για το αν είναι καλές στο ρόλο τους ή όχι.

Είσαι έγκυος; Απόλαυσέ το όσο προλαβαίνεις!

Αγαπητή έγκυος,

Τώρα που η ημερομηνία για να γεννήσεις πλησιάζει, απασχολείς τη σκέψη σου και το μυαλό σου με πολλά πράγματα που δεν είναι σημαντικά. Μακάρι να γνώριζες ότι κανένα από αυτά δεν έχει και τόση σημασία! Εγώ θα σου πρότεινα απλά να πας στο κρεβάτι σου, να ξαπλώσεις και να κοιμηθείς μέχρι να γεννήσεις!!! Είναι η τελευταία σου ευκαιρία, για την υπόλοιπη ζωή σου, να κοιμηθείς για μερικές ώρες χωρίς διακοπή!

Εγγραφή στο RSS - συμβουλές