Διαχείριση συμπεριφοράς στη σχολική τάξη

7838Πρακτικές ιδέες για εύκολη και αποτελεσματική εφαρμογή

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Nicola S. Morgan
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Εύα Καλισκάμη
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Νίκα

Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων γνωρίζουν ότι η διδασκαλία είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Τα προβλήματα συμπεριφοράς μπορούν να διαταράξουν το κλίμα στη σχολική τάξη, να σπαταλήσουν τον χρόνο του εκπαιδευτικού και συνεπώς να επηρεάσουν την εκπαίδευση και την καλή διάθεση των παιδιών.

Οι συμπεριφορές που παρουσιάζουν δυσκολίες στη διαχείρισή τους είναι ποικίλες: απλή διάσπαση, έλλειψη προσοχής και συγκέντρωσης, τάση για καταστροφή, υπερκινητικότητα ή τάση για απομόνωση. Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει την πολυετή εμπειρία της συγγραφέα στη διαχείριση ευρείας γκάμας δύσκολων συμπεριφορών μέσα στην τάξη.  Δεν πρόκειται για βιβλίο θεωρητικό, αλλά για ένα βιβλίο µε πρακτικές και εύκολες στην εφαρμογή τους στρατηγικές, οι οποίες όχι µόνο λειτουργούν αλλά και τα αποτελέσματά τους διατηρούνται µε την πάροδο του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, το βιβλίο αυτό δίνει γρήγορες, εύκολες και αποτελεσματικές τεχνικές ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να συγκεντρώνονται στη δουλειά τους και να υιοθετούν την κατάλληλη συμπεριφορά στο πλαίσιο της σχολικής τάξης. Συνεπώς, βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν ευρεία γκάμα δεξιοτήτων αποδεκτής συμπεριφοράς στο πλαίσιο του σχολείου.

Η NICOLA S. MORGAN έλαβε πιστοποίηση εκπαιδευτικού το 1995 από το University of  Wales Institute στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Έκτοτε έχει διδάξει σε πολλά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, συµπεριλαµβανοµένων ειδικών σχολείων. Είναι γνωστή για τον τρόπο µε τον οποίο διαχειρίζεται ακόμη και τις πιο δύσκολες τάξεις, ενώ σχεδιάζει και διευθύνει εκπαιδευτικά προγράμματα µε θέμα τη διαχείριση της συμπεριφοράς στο σχολείο.

Σειρά: Εκπαίδευση ISBN: 978-960-16-3838-6  Σχήμα: 17Χ24 Σελίδες: 144

Τιμή Πρώτης Εκδοσης : 12,50 ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Εμμ. Μπενάκη 16,

Αθήνα 106 78

τηλ. 210 3831078