Εγκυμοσύνη και αποτρίχωση: Τι επιτρέπεται

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μία συναρπαστική και χαρούμενη στιγμή για κάθε γυναικά που περιμένει να γίνει μητέρα. Επίσης όμως μπορεί να είναι μια στιγμή σημαντικής αλλαγής, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα που έχουν να κάνουν σε σχέση με την υγεία, την ασφάλεια και τη δική σας άνεση και την άνεση του μωρού σας. Με τόσα πολλά πράγματα που έχετε να σκεφτείτε, θα είναι υπέροχο να μην θυσιάσετε ούτε το παραμικρό από τη φροντίδα της ομορφιάς σας. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι τρόποι αποτρίχωσης που θα πρέπει να αποφύγετε, με λίγη παραπάνω φροντίδα, δεν θα σας εμποδίσει τίποτα στην αποτρίχωση ώστε να νιώθετε το δέρμα σας λείο και απαλό για τους επόμενους 9 μήνες.

Εγκυμοσύνη και Ανάπτυξη Τριχοφυΐας

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας περνάει μέσα από πολλές αλλαγές ώστε να φιλοξενήσει το μωρό σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι αρκετά γνωστό από διάφορες γυναίκες που έχουν αναφέρει την εμφάνιση σκούρων και πιο παχιών τριχών, όπως και την εμφάνιση ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε σημεία που πριν δεν υπήρχε.

Δεν υπάρχει λόγος να αναστατώνεστε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι είναι τελείως φυσικό. Η νέα τριχοφυΐα προκαλείται από την παραγωγή ορμονών (συγκεκριμένα οιστρογόνων), και από μία αύξηση της ροής του αίματος και του μεταβολισμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει η κατάλληλη μέθοδος περιποίησης που θα σας κρατήσει τέλεια αποτριχωμένη αυτή τη περίοδο. Και πιο είναι το καλύτερο; Ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι αλλαγές είναι προσωρινές, εξαφανίζονται μετά τους πρώτους έξι μήνες από τη γέννα, καθώς το σώμα σας αποκαθιστά την αρμονική του ισορροπία.

Αποτρίχωση με Τσιμπιδάκι

Η εμφάνιση ανεπιθύμητων τριχών γύρω από το άνω χείλος, τα φρύδια και τις θηλές είναι πολύ συχνή κατά την εγκυμοσύνη.

Για αυτές τις ανεπιθύμητες αυτόνομες τρίχες, ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία γρήγορη και ακριβέστερη μέθοδο για αποτρίχωση. Ένα παραδοσιακό τσιμπιδάκι φρυδιών είναι μία καλή επιλογή, επιτρέποντας σας πιο ακριβή έλεγχο. Αυτή η μέθοδος σας βοηθάει να αποφύγετε οποιαδήποτε επαφή με χημικά προϊόντα και χημικά τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν ερεθισμό σε εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές όπως οι θηλές.

Ξύρισμα

Παραμένοντας ενυδατωμένες και αποφεύγοντας να ζεσταθείτε πολύ περπατάτε χεράκι χεράκι με μια υγιή εγκυμοσύνη. Κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών, γιατί να μην εμφανίζετε τα περιποιημένα πόδια σας και να παραμένετε δροσερή;

Το ξύρισμα είναι μια μέθοδος που θα μπορούσατε να επιλέξετε για να κρατήσετε το σώμα σας φρέσκο και χωρίς τρίχες. Ωστόσο, πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι η τριχοφυΐα του σώματος τους αναπτύσσεται πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία του ξυρίσματος πιο συχνά, όπου μπορεί να είναι άβολο. Επίσης, είναι σύνηθες να αντιμετωπίζετε δυσκολία στην ισορροπία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για αυτό φροντίστε για την ασφάλεια σας μέσα στο μπάνιο αν κάνετε εκεί το ξύρισμα.

Αποτρίχωση με κερί

Η αποτρίχωση με το κερί είναι μία καλή επιλογή αν ψάχνετε για αποτρίχωση που διαρκεί περισσότερο – μετά από όλα θα έχετε περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείτε με το καλωσόρισμα του μωρού σας και την επιλογή του ονόματος του! Ιδανικό για τα πόδια, τις μασχάλες και τη γραμμή μπικίνι, η αποτρίχωση με το κερί μπορεί να γίνει στην ευκολία του σπιτιού σας, χωρίς να ανησυχείτε για την επανεμφάνιση τους τουλάχιστον για τέσσερεις εβδομάδες. Ένα μειονέκτημα με την αποτρίχωση με κερί μπορεί να προκαλέσει μώλωπες στις έγκυες γυναίκες, ωστόσο είναι αρκετά ασφαλές για την χρήση του.

Αν αντιμετωπίζετε δερματική ευαισθησία, ίσως θα ήταν καλό να επιλέξετε ένα κερί για ευαίσθητο δέρμα. 

Αποτριχωτικές Κρέμες

Οι αποτριχωτικές κρέμες είναι άλλη μία εξαιρετική επιλογή για τα πόδια, τις μασχάλες και τη γραμμή μπικίνι ειδικά αν θέλετε να αποφύγετε κάποιο τελείως ανώδυνο τρόπο αποτρίχωσης με περισσότερη διάρκεια σε σχέση με το ξύρισμα. Επίσης αν ανησυχείτε για τον ερεθισμό, θα πρέπει να δοκιμάσετε μία αποτριχωτική κρέμα σχεδιασμένη για ευαίσθητο δέρμα.

Ειδικά αν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε την ισορροπία σας, μπορείτε να δοκιμάσετε την αποτριχωτική κρέμα σε μορφή σπρέι, καθώς αποτελεί μία εύκολη λύση στο μπάνιο, χωρίς να είναι απαραίτητο να φτάσετε δύσκολες περιοχές αποτρίχωσης που θα χρειαζόταν για να αφαιρέσετε την κρέμα. Απλά ξεπλένετε τον αφρό και αποκαλύπτεται μια υπέροχη επιδερμίδα!

Laser Αποτρίχωση

Αν και έχουν υπάρξει αρκετές εξελίξεις στον χώρο της μόνιμης αποτρίχωσης, αρκετοί γιατροί δεν την συνιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες. Επίσης είναι καλό να αποφύγετε την αποτρίχωση με λέιζερ και για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την εγκυμοσύνη. Βέβαια δεν είναι και ότι καλύτερο να ανακαλύπτετε νέες τρίχες σε σημεία που δεν είχατε πριν, όμως τα καλά νέα είναι ότι είναι προσωρινό. Οπότε δεν χρειάζεται να σας απασχολεί το ενδεχόμενο της μόνιμης αποτρίχωσης.

Δεν υπάρχει μία λύση για όλες τις γυναίκες ειδικά στις περιπτώσεις της εγκυμοσύνης, αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι όλες οι γυναίκες θέλουν να είναι όμορφες και να νιώθουν υπέροχα στους πιο ευτυχισμένους μήνες της ζωής τους. Θυμηθείτε ότι όλες αυτές οι αλλαγές είναι πολύ συνηθισμένες και υπάρχουν αρκετές επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Τελευταίο αλλά σημαντικό, θα πρέπει να θυμάστε πάντα να ελέγχετε με το γιατρό σας οποιαδήποτε ανησυχία σας απασχολεί με τις αλλαγές που θα συμβαίνουν στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε ακόμη συμβουλές ομορφιές στην εγκυμοσύνη 

πηγή άρθρου