Είναι βιβλίο

Its-a-book-coverΈνα βιβλίο για… το βιβλίο και για τη χαρά που φέρνει το διάβασμα!

«Τι κρατάς;
Ένα βιβλίο.
Και πώς σκρολάρεις;
Δεν σκρολάρω. Γυρνάω τις σελίδες. Είναι βιβλίο…
Μπλογκάρεις; -Όχι. Είναι βιβλίο»…

Είναι βιβλίο.Με εύστοχη εικονογράφηση και σπαρταριστούς διαλόγους ανάμεσα σε μια βιβλιόφιλη μαϊμού και έναν γάιδαρο που είναι άσσος των νέων τεχνολογιών, ο αμερικανός συγγραφέας και εικονογράφος Lane Smith ξεκινά τη συζήτηση για το τι ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ και απευθύνεται όχι μόνο σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες.

Το ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ είναι ένας διάλογος για τις χάρες του έντυπου λόγου, για την εμπειρία της ανάγνωσης που μπορεί να μην συναγωνίζεται την υπερδιέγερση και τη δυναμική που προσφέρουν η ψηφιακή τεχνολογία και οι οθόνες όμως προσφέρει ανάπαυλα ή ταξίδια σε κόσμους μαγικούς.

Το ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ κυκλοφόρησε μόλις από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Είναι ένα βιβλίο για συμβίωση με το ηλεκτρονικό βιβλίο και την ψηφιακή τεχνολογία και για τη χαρά που φέρνει το διάβασμα!

Το βιβλίο παρέμεινε για 6 μήνες στην κορφή της λίστας των μπεστ σέλλερς των New York Times και ο συγγραφέας Lane Smith δηλώνει φίλος της τεχνολογίας.

Ομολογεί όμως πως ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τις χάρες του βιβλίου και τη γοητεία της ανάγνωσης.

Το αποτέλεσμα είναι ένα σπιρτόζικο σχόλιο στις σύγχρονες αναγνωστικές μας συμπεριφορές που απευθύνεται και σε ενήλικες.

Στους μεγάλους απευθύνονται και οι προτάσεις για το πώς να καλλιεργήσουμε την αγάπη για το διάβασμα στα παιδιά μας, μιας και τελευταίες έρευνες τεκμηριώνουν πως η μεγαλόφωνη ανάγνωση και το διάβασμα στη συνέχεια, ωφελούν την ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους.

Συγγραφέας-Εικονογράφος: Lane Smith
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ