Επιληψία στην εγκυμοσύνη

Επιληψία στην εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες με επιληψία είναι το ίδιο πιθανό να μείνουν έγκυος όπως οι γυναίκες χωρίς την πάθηση αυτή, όπως διαπιστώθηκε σε μία νέα έρευνα.

Η επιληψία δεν είναι εμπόδιο για την εγκυμοσύνη.
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι γυναίκες με επιληψία είχαν υψηλότερα ποσοστά υπογονιμότητας.

Έτσι Αμερικανοί επιστήμονες αποφάσισαν να εξετάσουν την περίπτωση αυτή περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη: Ρευματοειδής αρθρίτιδα στην εγκυμοσύνη

Περίπου 37.000 Ιρλανδοί πάσχουν από επιληψία, η οποία χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες, απρόκλητες επιληπτικές κρίσεις.

Αυτές προκαλούνται από υπερβολική ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο.
Ως μέρος αυτής της τελευταίας μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν γυναίκες με και χωρίς επιληψία οι οποίες ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 41 ετών και οι οποίες ήλπιζαν να μείνουν έγκυος.
Οι γυναίκες που δεν χρησιμοποίησαν κανένα είδος αντισύλληψης παρακολουθήθηκαν μετά 2010 και 2015.

Συνολικά συγκρίθηκαν 89 γυναίκες με επιληψία.
Η μελέτη έδειξε ότι αυτές με επιληψία ήταν εξίσου πιθανό να μείνουν έγκυος από τις γυναίκες που δεν είχαν την πάθηση αυτή.
Το ποσοστό αυτών που έμειναν έγκυος ήταν 67% ενώ το ποσοστό των ατόμων με επιληψία που έμεινε έγκυος ήταν 70%.

Επίσης ο χρόνος που χρειάστηκε για να μείνουν έγκυος ήταν επίσης αρκετά παρόμοιος, έξι μήνες για τα άτομα με επιληψία και εννέα μήνες για εκείνες που δεν είχαν επιληψία.

Ωστόσο όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη την ηλικία, το δείκτη μάζας σώματος και τη φυλή, δεν υπήρχε καμία διαφορά μεταξύ των γυναικών όσον αφορά το χρόνο που χρειάστηκε για να συλλάβουν.

Ξέρετε όσα χρειάζεται για την χαλάρωση του στήθους στην εγκυμοσύνη;

Εν τω μεταξύ, η μελέτη διαπίστωσε ότι ένα παρόμοιο ποσοστό κυήσεων οδήγησε σε μία επιτυχημένη εγκυμοσύνη, ανεξάρτητα από το αν μία γυναίκα είχε επιληψία ή όχι και τα ποσοστά αποβολών ήταν επίσης παρόμοια.

«Ελπίζουμε ότι τα ευρήματά μας θα καθησυχάσουν τις γυναίκες με επιληψία καθώς και τους γιατρούς που τις παρακολουθούν και τις συμβουλεύουν για τον οικογενειακό προγραμματισμό», δηλώνουν οι ερευνητές.

Λεπτομέρειες σχετικά με τα ευρήματα αυτά παρουσιάστηκαν στο 68ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας στο Βανκούβερ.

Πηγή:www.irishhealth.com

Δείτε το βίντεο για τη συμπίεση της κάτω κοίλης φλέβας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.