Γυναίκα απέκτησε μωρό στα 70 χρόνια της

Γυναίκα απέκτησε μωρό στα 70 χρόνια της

Γυναίκα στην Ινδία απέκτησε μωρό στα 70 χρόνια της με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μία γυναίκα στην Ινδία που γέννησε σε ηλικία 70 ετών, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν ήταν τόσο μεγάλη για να αποκτήσει το πρώτο της μωρό, και συνέχισε ότι τώρα πλέον ολοκληρώθηκε η ζωή της.

Η Daljinder Kaur γέννησε ένα αγοράκι μετά από δύο χρόνια θεραπείας σε μία κλινική γονιμότητας, με εξωσωματική γονιμοποίηση, με τον 79 ετών σύζυγό της.

Ήταν παντρεμένοι 46 χρόνια, και είχαν χάσει κάθε ελπίδα για να αποκτήσουν παιδί, γεγονός που αντιμετώπιζαν με ντροπή, γιατί ζούσαν σε μία χώρα που η στειρότητα πολλές φορές θεωρείται ως κατάρα από το Θεό.
«Ο Θεός άκουσε τις προσευχές μας.

Η ζωή μου είναι πλήρης τώρα. Φροντίζω το μωρό και τον εαυτό μου, αισθάνομαι γεμάτη ενέργεια.
Ο σύζυγός μου επίσης με βοηθά όσο μπορεί» δήλωσε η κα Kaur στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Όταν είδαμε την αγγελία για την εξωσωματική γονιμοποίηση, σκεφτήκαμε να προσπαθήσουμε γιατί ήθελα πάρα πολύ να αποκτήσω ένα παιδί» είπε η κα Kaur.
Προσδιορίζει την ηλικία της στα 70 χρόνια, αλλά στην Ινδία πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πιστοποιητικά γέννησης, ενώ από την κλινική είπαν ότι είναι 72 ετών.

Οι γιατροί χρησιμοποίησαν το ωάριο και σπερματοζωάριο του ζευγαριού και το μωρό είναι τώρα καλά και υγιές, γεννήθηκε σχεδόν δύο κιλά στις 19 Απριλίου, στο Εθνικό Κέντρο Γονιμότητας.
Ο σύζυγος ο οποίος έχει ένα αγρόκτημα έξω από το Amritsar, δήλωσε ότι δεν τον απασχολούσε η ηλικία τους, λέγοντας ότι ο Θεός θα παρακολουθεί πάντα το παιδί τους, που ονόμασαν Armaan.

«Οι άνθρωποι μας λένε τι θα γίνει το παιδί όταν πεθάνουμε.
Αλλά έχω μεγάλη πίστη στο Θεό.

Ο Θεός είναι παντοδύναμος και πανταχού παρών, αυτός θα φροντίσει για τα πάντα» δήλωσε ο μπαμπάς.
Ο Amurag Bishnoi, ο οποίος διευθύνει την κλινική γονιμότητας είπε ότι ήταν αρχικά επιφυλακτικός για να προχωρήσει στην γονιμοποίηση αλλά οι δοκιμές έδειξαν ότι η Kaur θα μπορέσει να κυοφορήσει το μωρό.

«Στην αρχή προσπάθησα να το αποφύγω, δηλώνει ο γιατρός, γιατί φαινόταν τόσο αδύναμη.
Τότε της έκανα όλες τις εξετάσεις και όταν όλα τα αποτελέσματα ήταν εντάξει προχώρησα».

Η περίπτωση αυτή δεν είναι η πρώτη στην Ινδία, μία επίσης 72 ετών γυναίκα φέρεται να γέννησε δίδυμα το 2008 μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης.