Η Αποκάλυψη των Μεντίκους

8485Πριν από δεκατρία χρόνια ένας άνθρωπος θέλησε να κυριαρχήσει στον κόσμο. Ήταν ο Μαύρος Πρίγκιπας των Παθόλογκους, ο αρχηγός μια στρατιάς εκπαιδευμένων μάγων που έμπαιναν στο ανθρώπινο σώμα και το αφάνιζαν προκαλώντας αρρώστιες που κανείς γιατρός δεν μπορούσε να θεραπεύσει.

Τότε ανέλαβαν δράση οι Μέντικους, μια παρέα μάγων-θεραπευτών που ήταν ικανοί να μπαίνουν στο σώμα όπως οι αντίπαλοί τους και να νικούν τις τρομερές αρρώστιες που αυτοί έσπερναν. O Μαύρος Πρίγκιπας ηττήθηκε και κλείστηκε στην πιο απομονωμένη φυλακή.

Μόνο που τώρα κατάφερε να δραπετεύσει. Κι οι άνθρωποι κινδυνεύουν από νέες, πολύ πιο λυσσαλέες επιθέσεις των Παθόλογκους.

Ευτυχώς που υπάρχει ο Όσκαρ Πιλ κι οι φίλοι του – η νέα γενιά των Μέντικους. Αρκεί να μάθουν να διεισδύουν με επιτυχία στα πέντε σύμπαντα του ανθρώπινου σώματος και να προλάβουν να εξερευνήσουν τις ερήμους, τις θάλασσες, τα όρη και τα ορυχεία του ανθρώπινου σώματος πριν είναι αργά…
 
Ένας νέος ήρωας γεννιέται κι η δύναμή του δεν είναι άλλη από το να μπορεί να ταξιδεύει μέσα στο ανθρώπινο σώμα και να δίνει εκεί τις μάχες του για την επικράτηση του Καλού.

Μια ευρηματική σειρά βιβλίων φαντασίας που έχει ενθουσιάσει τους Γάλλους εφήβους και υποχρέωσε τον παραγωγό των ταινιών του Χάρι Πότερ David Heyman να αγοράσει τα κινηματογραφικά της δικαιώματα για λογαριασμό της Warner Bros.

«Στοχεύοντας στο μεγάλο παιδί που όλοι μας κρύβουμε μέσα μας, ο Όσκαρ Πιλ: Η αποκάλυψη των Μέντικους είναι ένα επικό ταξίδι μέσα σ’ ένα αινιγματικό σύμπαν – το ανθρώπινο σώμα. Ο Έλι Άντερσον πλάθει έναν Ιντιάνα Τζόουνς μέσα στο σώμα και περιγράφει την αιώνια σύγκρουση ανάμεσα στο Καλό και το Κακό».

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Έλι Άντερσον
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μιχάλης Μακρόπουλος

Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ  ISBN: 978-960-16-4485-1  ΣΧΗΜΑ: 14x21  ΣΕΛΙΔΕΣ: 608 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:17,90 € ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ  2012