Η Κέιτ Μίντλετον συμβουλεύει τους γονείς για την ψυχική υγεία των παιδιών τους

Μιλήστε σε ειδικούς για ό,τι αντιμετωπίζετε, λέει η Δούκισσα του Κέιμπριτζ που σύντομα θα γίνει μητέρα για τρίτη φορά.

Παρόλο που τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ασχολουνται με την τρίτη εγκυμοσύνη της Κέιτ Μίντλετον, εκείνη προτιμά να μιλήσει για θέματα ψυχικής υγείας.

H όμορφη Δούκισσα του Κέιμπριτζ εμφανίστηκε σε ένα βίντεο, που γυρίστηκε τον Ιανουάριο, με στόχο να διδάξει στα παιδιά να είναι περισσότερο ανοιχτά με τα συναισθήματά τους.    

«Η ψυχική υγεία είναι το πώς νιώθουμε και σκεφτόμαστε. Πράγματα που δεν είναι ορατά, αλλά μας επηρεάζουν καθημερινά και είναι δύσκολο να μιλήσουμε γι' αυτά», ακούγεται η Κέιτ να λέει στο βίντεο. 

«Ως γονείς, αυτό που θέλουμε για τα παιδιά μας είναι να έχουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην ζωή. Το να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να καταλάβουν και να είναι ανοιχτά στα συναισθήματά τους, μπορεί να τους δώσει τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν τα πάνω και τα κάτω που θα τους φέρει η ζωή καθώς θα μεγαλώνουν» συμπληρώνει.

Το υλικό εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας «You're never too young to talk mental health» (Δεν είσαι ποτέ πολύ νέος για να μιλήσεις για την ψυχική υγεία) που διεξάγεται από το Εθνικό Κέντρο για Παιδιά και Οικογένειες «Anna Freud».

Η εμφάνιση αυτή της Δούκισσας του Κέιμπριτζ είναι η πρώτη που προβάλλεται δημόσια μετά την ανακοίνωση της χαρμόσυνης είδησης.