"Η Λελέκα σηκώνει κεφάλι"

lelekaΜόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το νέο βιβλίο του Ανδρέα Αρματά (ψυχολόγου, M.A., D.C.H. - Clinical & Coatching Psychologist, συγγραφέα).

Η Λελέκα σηκώνει κεφάλι.

Μάθε πώς τον φόβο να μειώσεις κι εσύ κεφάλι να σηκώσεις, είναι το πρώτο από δύο βιβλία (το δεύτερο θα κυκλοφορήσει σε έναν μήνα) που στόχο έχει  να βοηθήσει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που τα φοβίζει.
Ο Ανδρέας Αρματάς θα πραγματοποιήσει βιωματικό σεμινάριο το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 με θέμα: «Βοηθώντας τα μικρά παιδιά με τους φόβους και τα άγχη τους», στο πλαίσιο του σεμιναρίου Δημιουργικό Σχολείο. Από τη θεωρία στην πράξη που οργανώνουν κι εφέτος οι Εκδόσεις Πατάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
 
Η Λελέκα σηκώνει κεφάλι. Μάθε πώς τον φόβο να μειώσεις κι εσύ κεφάλι να σηκώσεις.
 
Ένα παραμύθι που θα βοηθήσει τα παιδιά να ορθώσουν ανάστημα και να σηκώσουν κεφάλι.
Μήπως τελικά δεν είναι μόνο για μικρούς αναγνώστες;
 
Η Λελέκα είναι μια μικρή καμηλοπάρδαλη με ένα μεγάλο μυστικό. Φοβάται το ύψος. Κάθε φορά που προσπαθεί να σταθεί ολόκληρη όρθια, την πιάνει ζάλη και ξανακατεβάζει το κεφάλι. Δεν μπορεί πια να το κρύψει και νιώθει απογοητευμένη.           Η Λελέκα δεν είναι μόνη.
Πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν φόβους και νιώθουν ανήμπορα να τους αντιμετωπίσουν. Το προσπαθούν, αλλά δεν τα καταφέρνουν πάντα. Και τότε, με τη βοήθεια συχνά των μεγάλων, βαφτίζονται φοβικά. Εστιάζουν στο τι δεν κατάφεραν ακόμα, και ξεχνούν όσα έχουν καταφέρει, όσα δεν τα φοβίζουν (τα οποία είναι πολύ περισσότερα) και εκείνες τις φορές που έχουν επιμείνει και έχουν επιδείξει θάρρος στο παρελθόν.
Τούτο το βιβλίο έχει διπλό στόχο.
Να μάθει στο παιδί έναν απλό πρακτικό τρόπο να ξεπεράσει τους φόβους του. Και να αλλάξει την εικόνα που έχει για τον εαυτό του.
Εμείς οι μεγαλύτεροι ξέρουμε ότι με διαφορετικό τρόπο αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής όταν πιστεύουμε ότι έχουμε τις απαιτούμενες δυνάμεις κι αλλιώς τις προσεγγίζουμε (ή αποφεύγουμε) όταν πιστεύουμε ότι δεν τις έχουμε.
Ανακαλύπτοντας, οι μικροί αναγνώστες, πόσα δεν φοβούνται, όπως και η Λελέκα της ιστορίας μας, και μαθαίνοντας έναν τρόπο που «μοιάζει μαγικό αλλά δεν είναι, είναι η δύναμη της φαντασίας», θα μπορέσουν να ελευθερωθούν από την εικόνα που τους κρατούσε πίσω και να νιώσουν αυτοπεποίθηση.
Άλλωστε μπορούμε να κρατήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, κι ας φοβόμαστε πού και πού. Πολλά αλλάζουν όταν τον φόβο δε φοβόμαστε.
 
Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό θεραπευτικό παραμύθι και από τα λίγα διεθνώς, που ενσωματώνει την τεχνική της δημιουργικής φαντασίας και αξιοποιεί τη δύναμη της σκέψης. Την παρουσιάζει σαν μια διασκεδαστική ανακάλυψη που οδηγεί σε ευχάριστα αποτελέσματα.
 
Το βιβλίο περιέχει οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς.
 
Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο Ανδρέας Αρματάς ζει τα παιδικά του χρόνια στην Αυστραλία κι εκεί διαβάζει τα πρώτα του παραμύθια. Η εφηβεία τον βρίσκει στην Αθήνα και η ενηλικίωσή του στην Αμερική, όπου ειδικεύεται στην κλινική ψυχολογία. Στη συνέχεια εργάζεται στην Αγγλία ως υπεύθυνος συμβουλευτικής μονάδας για παιδιά και εφήβους και μετεκπαιδεύεται στην κλινική ύπνωση – ο πρώτος Έλληνας με ανάλογη εκπαίδευση κι από τους λίγους διεθνώς. Επειδή του αρέσει να είναι από τους πρώτους και από τους λίγους, συνεχίζει με καινοτομίες και διακρίσεις, ενώ γίνεται ο πρώτος Έλληνας ψυχολόγος αναγνωρισμένος στο coaching. Κάνει την Ελλάδα βάση του το 2000, αλλά ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό ως εισηγητής σε συνέδρια και σεμινάρια. Επειδή δεν του αρέσει να περιορίζεται, κάθε χρόνο σκέφτεται τι άλλο μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει…