Η Μαίρη Πινέζα

μαιρη πινεζαΤο βιβλίο Η Μαίρη Πινέζα είναι μια ιστορία διαρκούς περιπλάνησης που μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για αφηγήσεις ζωής ή/και συνηθισμένων καθημερινών διαδρομών.

Η ιστορία της πινέζας μπορεί να «διαβαστεί» και ως μια ανθρώπινη ιστορία. Οι συνεχείς αλλαγές στο περιβάλλον, στις συνήθειες και στις συνθήκες ζωής της πινέζας γίνονται αφορμή να συζητηθούν οι ανατροπές, οι συχνές μεταβολές και οι προσαρμογές σε νέες καταστάσεις, η απρόβλεπτη συχνά εξέλιξη και η ρευστότητα της ζωής μας.

Οι πραγματικότητες που βιώνουν παιδιά και ενήλικες σε συνθήκες ζωής και περιβάλλοντα διαφορετικά από αυτά που συχνά θεωρούμε αυτονόητα ή δεδομένα γίνονται αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο της ιστορίας.

Το μεγάλο βιβλίο Η Μαίρη Πινέζα μπορεί να διαβαστεί όπως κάθε βιβλίο, απλώς και μόνο για ευχαρίστηση, μπορεί όμως να γίνει αφορμή για δημιουργική επεξεργασία στην τάξη ή να αποτελέσει το πλαίσιο στη διδασκαλία διαφόρων γνωστικών αντικειμένων ή στη διεξαγωγή ενός σχεδίου εργασίας.

Συνοδεύεται από οδηγό για εκπαιδευτικούς σε μορφή pdf, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε ή να τυπώσετε. Στον Οδηγό αυτό εκπαιδευτικοί και γονείς θα βρουν ιδέες για να αξιοποιήσουν το λόγο και τις εικόνες του μεγάλου βιβλίου H Μαίρη Πινέζα και να σχεδιάσουν δραστηριότητες για τα παιδιά.

Εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ