Η οικογένεια που παίζει - ασκείται  μένει σε καλή φυσική κατάσταση.

Η οικογένεια που παίζει - ασκείται μένει σε καλή φυσική κατάσταση.

Κάντε την άσκηση παιχνίδι και διασκεδάστε όλοι μαζί!

Δεν κάθεστε όλη την ημέρα στον καναπέ σας, είστε δραστήριοι και σας αρέσει η άσκηση. Όμως η «ζωή σας πρόκειται να αλλάξει για πάντα»! Είναι μία φράση που ίσως έχετε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές, όταν αποφασίσατε να κάνετε οικογένεια. Και μία από τις μεγαλύτερες προσαρμογές έχει να κάνει με τη ρουτίνα της άσκησής σας.

Όμως όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της άσκησης και πόσο καλό θα κάνουμε στα παιδιά μας αν και αυτά την αγαπήσουν. Αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, μειώνει τον κίνδυνο για διάφορες ασθένειες, βοηθά στον έλεγχο του βάρους, στη βελτίωση της εργασίας και της σχολικής απόδοσης. Και ένα ακόμη καλό, βοηθά τα παιδιά να κάψουν την επιπλέον ενέργειά τους.

Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε να νοιάζονται τα παιδιά μας για τα οφέλη της υγείας τους. Η κύρια προτεραιότητα τους είναι να διασκεδάζουν. Έτσι σαν γονείς είναι σημαντικό να κάνουμε την άσκηση να φαίνεται σαν παιχνίδι και να παίρνει μέρος όλη η οικογένεια. Έτσι φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια και δείτε πιο κάτω μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί, προσφέροντας στα παιδιά ένα υγιή τρόπο ζωής, συγχρόνως όμως και διασκεδαστικό.

Πηγαίνετε στην παιδική χαρά

Τα παιδιά αγαπούν να κάνουν κούνια, τσουλήθρα, να σκαρφαλώνουν. Μαζί τους λοιπόν, τρέξτε, σκαρφαλώστε και ασκηθείτε!

Απολαύστε την ύπαιθρο

Αν όλοι αγαπάτε να περνάτε χρόνο έξω από το σπίτι, κάντε μεγάλες βόλτες με το ποδήλατο, πηγαίνετε για κολύμπι, ή πεζοπορία, στο κοντινό σας πάρκο ή και δάσος. Το χειμώνα αν σας αρέσει και είναι δυνατόν, κάντε σκι.

Δοκιμάστε ένα ομαδικό άθλημα

Οργανώνοντας μία ημέρα άσκησης με όλη την οικογένεια, είναι ένας πολύ καλός και διασκεδαστικός τρόπος εκγύμνασης για όλους. Διοργανώστε ένα αγώνα μπάσκετ, ή αγώνα ποδοσφαίρου. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε ένα φιλικό ανταγωνισμό. Η ομάδα που θα χάσει πρέπει να κάνει σκοινάκι δέκα φορές ή δέκα push ups για να δυναμώσει!

Αποκτήστε ένα μαλλιαρό φίλο

Τα παιδάκια που ικετεύουν για ένα σκυλί έχουν απόλυτο δίκιο. Περπατώντας καθημερινά και παίζοντας με το σκυλάκι είναι μία υπέροχη άσκηση για όλους. Παίζοντας έξω με το σκύλο μπορείτε να κάψετε περίπου 100 θερμίδες σε μόλις μισή ώρα.

Κάντε συχνά πάρτι

Οι οικογένειες που αγαπούν τη μουσική και το χορό, αλλά ακόμη και εκείνες που δεν την αγαπούν, το πάρτι που όλοι χορεύουν είναι ένας πολύ καλός τρόπος διασκέδασης και γέλιου. Τα παιδιά ούτε που θα καταλάβουν ότι έτσι ασκούνται και θα βελτιώσουν την αντοχή και την ευκινησία τους χορεύοντας και ενώ διασκεδάζουν.

Είναι σημαντικό, σαν γονείς να θυμόμαστε ότι εμείς πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά προς κάθε σωματική δραστηριότητα. Το πώς θα ενσωματώσουμε την άσκηση στην οικογένειά μας είναι το πώς θα ζήσουν τα παιδιά την υπόλοιπη ζωή τους.

Το κήρυγμα για την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση ίσως έχει ένα μικρό αποτέλεσμα στα παιδιά, αλλά το να ζουν από μικρά με ένα δραστήριο τρόπο ζωής μαζί με τους γονείς τους, θα τα οδηγήσει να ακολουθήσουν και αυτά τον ίδιο σωστό τρόπο σε όλη τη ζωή τους. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό.