Η θρυλική ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ

Η θρυλική ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ

του Ευγένιου Τριβιζά  από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Oι Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, ένας από τους ανερχόμενους και δυναμικούς εκδοτικούς οίκους, μέλος του ομίλου NAKAS GROUP, παρουσιάζουν τη θρυλική ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ του Ευγένιου Τριβιζά, στις 14 & 15 Νοεμβρίου στο AthensCon (φεστιβάλ αφιερωμένο στα κόμικς και τα μοντέρνα χόμπι) στο κλειστό στάδιο του Παλαιού Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο).

Η ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ, το κλασικό έπος του Ευγένιου Τριβιζά, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη σε μια συλλεκτική σειρά που θα ολοκληρωθεί σε οκτώ σκληρόδετους τόμους.

Οι ήρωες της θρυλικής ΦΡΟΥΤΟΠΙΑΣ, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος, ο Θάνος το κολοκυθάκι, ο Αιμίλιος το μήλο, η Φρουφρού η φράουλα, ο Φώντας το σκληρό καρύδι, και δεκάδες ακόμα σπαρταριστοί χαρακτήρες που δημιούργησε η φαντασία του «εθνικού» παραμυθά, του Ευγένιου Τριβιζά, συναρπάζουν, διασκεδάζουν με τις ξεκαρδιστικές τους περιπέτειες και περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο περίπτερο των εκδόσεων Χάρτινη Πόλη, στο AthensCon.

Στο διήμερο φεστιβάλ οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν την «ονειρεμένη» ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ έχοντας τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον δημιουργό της, «τον ποιητή των παραμυθιών».
Ο Ευγένιος Τριβιζάς θα βρίσκεται στον χώρο του φεστιβάλ και τις δύο μέρες από τις 12:00 έως τις 20:00 για να συναντήσει τους μικρούς και μεγάλους φίλους της ΦΡΟΥΤΟΠΙΑΣ.

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου από τις 12:30 μέχρι τις 13:15 θα παρουσιαστεί το συγγραφικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά στον χώρο των κόμικς με τίτλο «Ένας ποιητής παραμυθιών μάς μαθαίνει να δραπετεύουμε από σκακιέρες, να διασχίζουμε ερήμους με θαυμαστές καμήλες και να ανακαλύπτουμε ονειρεμένες ΦΡΟΥΤΟΠΙΕΣ».

Ομιλητές:
-Σπύρος Γιαννακόπουλος (Συγγραφέας, Δημοσιογράφος) – Συντονιστής
-Νίκος Κούτσης (Σχεδιαστής Κόμικς, Εικονογράφος, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Κόμικς του Κολλεγίου Βακαλό)
-Δρ. Μαριάννα Μίσιου (Ειδική στη μελέτη και θεωρία των κόμικς, Επιστημονική συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου).

Παράλληλα στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση με τίτλο «Είναι μία, μόνο μία, η ονειρεμένη ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ!» με 30 πρωτότυπα σχέδια του Νίκου Μαρουλάκη, του εικονογράφου της ΦΡΟΥΤΟΠΙΑΣ.

Περισσότερα Παιδικά βιβλία:

Να με αντέχεις

Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα

Το ξωτικό της γκρίνιας