Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για τα παιδιά

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για τα παιδιά

Είναι άραγε σωστό να πλένει τα δόντια του με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα; Είναι μία ερώτηση που συχνά κάνουν οι γονείς μόλις το παιδί μεγαλώσει λιγάκι και πρέπει να πλένει τα δόντια του.

Οτιδήποτε ενισχύει το ενδιαφέρον του παιδιού για να βουρτσίζει τα δόντια του είναι πολύ καλό, και αυτό περιλαμβάνει και την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.

Όμως υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η απλή οδοντόβουρτσα κάνει πιο αποτελεσματική δουλειά γιατί τρίβει ταυτόχρονα αρκετά δόντια. Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα αυτή ιδίως που έχει στρογγυλή κεφαλή, τρίβει ένα δόντι κάθε φορά και κάνει πιο λεπτομερή δουλειά, ιδίως αν το παιδί έχει υπομονή. Έτσι ποια είναι η καλύτερη;

Και οι δύο είναι καλές. Απλά δείτε ποια ταιριάζει καλύτερα στο παιδί σας. Όμως υπάρχουν και κάποιες άλλες σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να εξετάσετε όταν πρόκειται για την επιλογή της οδοντόβουρτσάς του.

Προσέξτε να είναι καλής ποιότητας και μία αναγνωρισμένη μάρκα κατάλληλη για τα παιδιά.

Επιλέξτε μαλακές στρογγυλεμένες τρίχες. Αποφύγετε τις σκληρές ακόμη και τις μεσαίες τρίχες. Δεν είναι κατάλληλες για τα μαλακά ούλα των παιδιών.

Διαλέξτε φυσικά ένα παιδικό μέγεθος. Άσχετα αν είναι ηλεκτρική ή όχι πρέπει να χωράει άνετα στο στόμα του παιδιού ώστε να μπορεί να καθαρίζει καλά όλες τις πλευρές και γωνίες που μπορούν να μείνουν τροφές. Επίσης η λαβή της να είναι μεγάλη αρκετά, ώστε να είναι εύκολο να την κρατήσει.

Κάντε μια πονηριά! Αναζητήστε οδοντόβουρτσα που παίζει μουσική ή ένα μοντέλο που ανάβει! Σίγουρα θα ενθουσιαστεί να πλένει τα δόντια του με μουσική και φως!

Αφήστε το να διαλέξει μόνο του ποια του αρέσει περισσότερο και αγοράστε παιδική οδοντόκρεμα με την αγαπημένη του γεύση.

Αλλά βέβαια μην περιμένετε να τρέχει με χαμόγελο στο μπάνιο μετά από κάθε γεύμα του. Τα περισσότερα παιδιά νευριάζουν και δεν θέλουν να πλύνουν τα δόντια τους μετά από το φαγητό.  Όμως πρέπει με ήρεμο τρόπο να επιμείνετε και προσπαθήστε να κάνετε ότι μπορείτε για να φαίνεται η διαδικασία αυτή γρήγορη.

Όπως, τραγουδήστε κάτι που του αρέσει και ξέρετε ότι κρατά δύο λεπτά, όσο χρόνο χρειάζεται για να πλύνει τα δόντια του. Έτσι θα ξέρει πόσος χρόνος έχει απομείνει.

Γύρω στα τρία χρόνια θα έχει περίπου 10 δόντια επάνω και 10 κάτω. Φτιάξτε μαζί του το παιχνίδι της οδοντόβουρτσας μετρώντας ποιο δόντι πλένει τώρα.

Μικρές αστείες λεπτομέρειες για να συνηθίσουν και να μην βαριούνται να πλένουν τα δόντια τους. Συνήθεια που επιβάλλετε να κρατήσουν σε όλη τη ζωή τους.