Ηλικία και γονιμότητα: Εγκυμοσύνη στα 30

εγκυμοσύνη στην ηλικία των 30Πολλοί θεωρούν τη δεκαετία των '30 χρόνων μιας γυναίκας την καταλληλότερη ηλικία για μητρότητα. Είστε πιο ικανές να έχετε μια ασφαλή σταδιοδρομία και μια πιο ολοκληρωμένη σχέση με το σύντροφό σας, η οποία θα παρέχει μια σταθερή βάση για την καλλιέργεια της οικογένειάς σας. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ της δυνατότητάς σας να μείνετε έγκυος στις αρχές της ηλικίας των 30 έναντι του όταν θα είστε κοντά στα 40. Γι 'αυτό οι εμπειρογνώμονες γονιμότητας συνιστούν οι γυναίκες στα 30 τους να μην περιμένουν πάρα πολύ, ιδιαίτερα εάν θέλουν περισσότερα από ένα παιδιά. Η εγκυμοσύνη σε οποιαδήποτε ηλικία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της.


Πλεονεκτήματα

Έχετε πιθανώς ένα υψηλότερο εισόδημα και μια ικανοποιητική επαγγελματική σταδιοδρομία από όταν είσαστε 20 χρονών, επειδή είχατε περισσότερο χρόνο για να καθιερωθεί στον κόσμο της εργασίας. Ωστόσο, μπορεί να έχετε μεγαλύτερη ευελιξία από μια γυναίκα στα 40 της, η οποία μπορεί να το βρει προσωπικά και επαγγελματικά δύσκολο να διακόψει μια υψηλού επιπέδου καριέρα για να αποκτήσει ένα παιδί. Οι νέες μητέρες στα 30 τους έχουν ακόμα πολύ δύναμη και ανθεκτικότητα για την ανατροφή των παιδιών μικρά παιδιά. Ενώ η κάθε γυναίκα αναπτύσσεται διαφορετικά, οι γυναίκες σε αυτήν την ηλικία είναι πιθανό να γνωρίζουν καλύτερα από τις γυναίκες στα 20 πώς να διαχειρίζονται την ενέργειά τους. Έτσι είναι πιο χαλαρές και ευχαριστιούνται περισσότερο την μητρότητα. Τέλος είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι γυναίκες γύρω στα 30 που επιθυμούν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας καλό θα ήταν να διατηρήσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες και τις επαφές τους, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να επιστρέψουν.

Μειονεκτήματα

Στις αρχές της δεκαετίας των '30 σας, οι πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος είναι μόνο ελαφρώς χαμηλότερες απ’ ότι στα τέλη των '20 σας και ο κίνδυνος αποβολής ή απόκτησης ενός μωρού με σύνδρομο Down μόνο ελαφρώς υψηλότερος. Αλλά στα 35 η πτώση των ποσοστών γονιμότητας είναι σημαντική. Στην ηλικία των 35 είναι επίσης ένα σημείο όπου το σύνδρομο Down και άλλες γενετικές ανωμαλίες γίνονται κάτι περισσότερο από μια ανησυχία, έτσι ώστε οι ειδικοί συστήνουν συνήθως αμνιοπαρακέντηση, λήψη τροφοβλάστη και άλλα. Τα ποσοστά αποβολών αυξάνονται επίσης μαζί με τις πιθανότητες επιπλοκών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακόμα μια γυναίκα άνω των 35 ετών είναι πιο πιθανό να έχει μια έκτοπη κύηση. Τα ποσοστά των γυναικών που κάνουν καισαρική επιπλέον είναι υψηλότερα για τις γυναίκες άνω των 35 ετών: για πρώτη φορά μητέρες αυτής της ηλικίας έχουν κατά 40 τοις εκατό πιθανότητα να κάνουν καισαρική τομή σε σύγκριση με το 14 τοις εκατό για τις γυναίκες στα '20 τους. Οι ειδικοί λένε ότι αυτά τα αυξημένα ποσοστά καισαρικών προκαλούνται από προβλήματα της εγκυμοσύνης όπως είναι η εμβρυϊκή δυσχέρεια.

Πιθανότητες επιτυχίας σας

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια πτώση στα ποσοστά γονιμότητας μεταξύ των ηλικιών 29 και 35, αλλά η πλειοψηφία των γυναικών που είναι 35 ετών συνήθως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Ωστόσο, στα 38 ή 39, η ηλικία είναι ένας μεγάλος παράγοντας. Συνολικά, στη δεκαετία των '30 σας, έχετε πιθανότητες περίπου 15 τοις εκατό του να μείνετε έγκυος σε ένα μόνο κύκλο της ωορρηξίας. Οι πιθανότητές σας να συλλάβετε εντός ενός έτους προσπάθειας είναι περίπου 75 τοις εκατό. Η γονιμότητα της γυναίκας εξασθενεί όμως καθώς περνάει η δεκαετία και κοντά στην ηλικία των 40 οι πιθανότητες θα είναι 65 τοις εκατό. Ο κίνδυνος αποβολής αυξάνεται με αργό ρυθμό σε όλη τη δεκαετία των '30 σας, από περίπου 12 τοις εκατό για τις ηλικίες 30 έως 34 και 18 τοις εκατό για τις ηλικίες 35 έως 39. Στην ηλικία των 30 ετών, οι πιθανότητα να γεννήσετε ένα παιδί με σύνδρομο Down είναι μία στις 759. Η πιθανότητα αυτή γίνεται μία στις 302 όταν είστε 35. Στις ηλικίες από 35 έως 39 ετών οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν δίδυμα, ακόμη και χωρίς θεραπείες γονιμότητας που αυξάνουν τις πιθανότητες για πολλαπλές γεννήσεις. Συνήθως, απελευθερώνεται ένα αυγό σε κάθε κύκλο, αλλά καθώς μεγαλώνετε υπάρχει μια πιθανότητα να απελευθερωθούν περισσότερα από ένα ωάρια κατά τη διάρκεια ενός κύκλου, αυξάνοντας τις πιθανότητες μιας πολύδυμης κύησης.

Τι να κάνετε αν θέλετε να μείνετε έγκυος

Για να δώσετε στον εαυτό σας τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια φυσιολογική εγκυμοσύνη και ένα υγιές μωρό, πρέπει πρώτα να σκεφτείτε ορισμένα πράγματα. Αν είστε κάτω των 35 ετών και έχετε συχνές σεξουαλικές επαφές χωρίς προφυλάξεις για ένα χρόνο και δεν έχετε μείνει έγκυος, τότε ίσως είναι καιρός να συμβουλευτείτε έναν ειδικό γονιμότητας. Αν είστε από 35 και πάνω, θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό αν είχατε συχνές ελεύθερες επαφές για τρεις έως έξι μήνες και δεν είστε