«Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά»

ejofiloΠαρουσίαση βιβλίου - «Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά»

Το βιβλίο που έγραψε η Ερατώ Χατζημιχαλάκη, «Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά», θα παρουσιαστεί την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου στις 18.00, στον εναλλακτικό πολυχώρο pure Βliss, Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα.
Ένα βιβλίο που έρχεται να συνδέσει την ψυχολογία με την πνευματικότητα. Η προσέγγιση από τη σκοπιά της  Ατομικής Ψυχολογίας που εισήγαγε ο Alfred Adler και συνέχισε ο Rudolf Dreikurs, μαζί με μια πιο εσωτερική τοποθέτηση, έχουν ως αποτέλεσμα ένα βιβλίο που τολμά να συνδέει την ψυχολογία με την πνευματικότητα και να την αναδείξει σε πνευματική ψυχολογία (spiritual psychology).

Με απλές εφαρμόσιμες συμβουλές προς τους γονείς, έρχεται να προσθέσει στον σπουδαιότερο ρόλο που καλούμαστε να παίξουμε, το ρόλο του γονιού, κάτι σπουδαιότερο από το να είμαστε ένας απλός γεννήτορας σώματος. Να μας κάνει ν’ αντιληφθούμε πως είμαστε ο φορέας που επιλέγει η ψυχή του νεογέννητου ανθρώπου, για να πορευτεί στην εξέλιξη, στην αέναη διαδρομή του πνευματικού του εαυτού.
Άλλοτε εύκολο, άλλοτε περιεκτικό και πυκνό σε έννοιες και ιδέες, το βιβλίο «Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά» προσεγγίζει το γονεϊκό ρόλο δίνοντας επιλογές, που αν εφαρμοσθούν με σταθερότητα κι αγάπη, οδηγούν στο χτίσιμο της αυτοεκτίμησης των παιδιών μας.

Θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου: η συγγραφέας Πέγκυ Χριστοφή, η εκπαιδευτικός Σοφία Ταναϊνη και ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου.
Στην αρχή της παρουσίασης, η Ζωή Νικητάκη θα αφηγηθεί το παραμύθι «η Άννα και το σπουργιτάκι».

Σχετικά με τη συγγραφέα:
Η Ερατώ Χατζημιχαλάκη είναι οικογενειακή σύμβουλος με προσέγγιση Ατομικής ψυχολογίας και έχει πολυετή πείρα σε ομάδες γονέων (www.allazo.gr). Ως ενεργό μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΦΑΡΟΣ «Βοήθεια στον Άνθρωπο» εκπαιδεύεται και εκπαιδεύει συνδυάζοντας την ψυχολογία με την πνευματικότητα, προσεγγίζοντας πλέον την θεραπευτική μέσω της Πνευματικής Ψυχολογίας.
Εκπαιδεύτηκε στην κοινότητα Findhorn Foundation στη Σκωτία στη διεξαγωγή του πνευματικού παιχνιδιού αυτογνωσίας Transformation Game, το οποίο έχει εντάξει στη θεραπευτική της αγωγή.
Εμπνευστής και δημιουργός της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής «Ελπιδοχώρι» στην Αργολίδα, ενός αυτόνομου ως προς την ενέργεια, το νερό και την τροφή πολυχώρου, όπου φιλοξενούνται εργαστήρια και σεμινάρια ψυχολογικού, πνευματικού, φιλοσοφικού και οικολογικού περιεχομένου για ενήλικες και παιδιά (www.elpidohori.gr)

Σχετικά με τo Pure Bliss:
Το Pure Bliss είναι ένας εναλλακτικός πολυχώρος στο κέντρο της Αθήνας, Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα, που λειτουργεί ως café, εστιατόριο και χώρος διεξαγωγής σεμιναρίων, θεματικών events, workshops και αλλά εκδηλώσεων. Στο Pure Bliss προτεραιότητα έχει η χαρά της ζωής και η δημιουργία γεύσεων από καλά υλικά!