Καλή σχολική χρονιά

Καλή σχολική χρονιά

Ξεχωρίσαμε δύο σχολικά ημερολόγια για τη νέα…χρονιά αλλά το Φθινόπωρο δεν έχει όμως μόνο σχολικές προτάσεις.  Επιλέξαμε και ένα βιβλίο-οδηγό για την πόλη μας. Ευκαιρία για οικογενειακές όμορφες βόλτες στην Αθήνα.

Για το τέλος «βάλαμε» και λίγη μουσική. Ένα CD με πολύ όμορφα τραγούδια χωρίς να αφήνει το σχολείο «απ’ έξω»!

Ημερολόγιο για τους μαθητές του Δημοτικού

  Ασκήσεις και δραστηριότητες ορθογραφίας, γραμματικής και μαθηματικών πρακτικές οδηγίες και συμβουλές για υγιεινή διατροφή και καλή υγεία όλες τις γιορτές και τις αργίες τις παγκόσμιες μέρες ενδιαφέρουσες βιβλιοπροτάσεις των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

Μαθητικό ημερολόγιο

  Ένα ημερολόγιο που ξεκινά από το Σεπτέμβριο του 2009 και τελειώνει τον Αύγουστο του 2010 περιλαμβάνοντας όλο το σχολικός έτος. Ο μαθητής μπορεί να σημειώσει όλες τις δραστηριότητές του και τις ημερομηνίες που παίζουν κάποιο ρόλο στη ζωή του (Εκδόσεις Πατάκη).

 

Η δική μας Αθήνα - ένας οδηγός της Αθήνας για παιδιά

Η δική μας Αθήνα - ένας οδηγός της Αθήνας για παιδιάΗ δική μας Αθήνα είναι ένα πρωτότυπο «παιχνίδι συνειρμών», με θέμα τα μνημεία, τα μουσεία, την ιστορία, τη σύγχρονη ζωή, την τέχνη, τη φύση και το τοπίο της Αθήνας. Με το παιχνίδι αυτό, η πόλη της Αθήνας γίνεται τελικά η αφορμή για ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα στον ελληνικό πολιτισμό, αρχαίο και σύγχρονο.

 

 

  • Μήπως κρύβεται η Ευρώπη στο πορτοφόλι σου; Ψάξε καλά και αν δεν τη βρεις, διάβασε τη σελίδα 238 του βιβλίου.
  • Γνωρίζεις ποιος σημαντικός Έλληνας πολιτικός φορούσε χαρακτηριστικό σκούφο και στρογγυλά γυαλιά; Αν όχι, διάβασε τη σελίδα 22!
  • Τι είναι γραμμένο κάτω από το άγαλμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ζάππειο; Βρες το στη σελίδα 81.
  • Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο «Τρελαντώνης», ο ήρωας του βιβλίου της Πηνελόπης Δέλτα; Ανακάλυψε το στη σελίδα 244!
  •  Έχεις ποτέ προσπαθήσει να μετρήσεις τις νεραντζιές στον Περιφερειακό Δρόμο του Λυκαβηττού; Αν ξέρεις πόσες είναι, πες μας να το γράψουμε!
  • Το «προσφυγάκι» που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο τι έχει να σου πει για τη σημερινή εποχή; Πήγαινε στη σελίδα 275!

 

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών, σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Μια ευκαιρία για ένα «παιχνίδι θησαυρού» σε μέρη της Αθήνας που ίσως δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμη.

Συγγραφέας: Μαριέττα Ανδριοπούλου-Καπελλα, Εκδόσεις Κέδρος

Λάχανα και χάχανα-Μουσικό CD

Λάχανα και χάχαναΟ Τάσος Ιωαννίδης  παρουσιάζει ένα διπλό cd με 24 τραγούδια στο οποίο έχει μελοποιήσει τα ποιηματάκια που υπάρχουν στο  βιβλίο της Γλώσσας της Α' Δημοτικού. Στιχουργοί είναι λοιπόν οι συγγραφείς του βιβλίου ενώ τα τραγούδια αποδίδουν εκτός από παιδιά και τον ίδιο τον συνθέτη και η Μαρία Φαραντούρη, ο Ευγένιος Σπαθάρης, ο Ηλίας Μαμαλάκης . Υπάρχει ένα δεύτερο CD Karaoke με μόνο την μουσική των τραγουδιών. (Τάσος Ιωαννίδης, Εταιρία Legend)