Καλοκαιρινό διάβασμα για το σχολείο: Κάντε σωστό προγραμματισμό!

Καλοκαιρινό διάβασμα για το σχολείο: Κάντε σωστό προγραμματισμό!

Είτε συμφωνούμε είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι πολλά σχολεία έχουν σαν κανόνα το διάβασμα κάποιων μαθημάτων το καλοκαίρι.

 

Έτσι, είναι καλύτερα να κάνουμε ένα σωστό προγραμματισμό για να μην καταστραφούν οι καλοκαιρινές διακοπές μας. Επίσης, μην αφήσετε την τελευταία ημέρα πριν το σχολείο να γίνουν όλα.

Αφήστε το καλοκαιρινό διάβασμα στο σπίτι να διδάξει στα παιδιά ένα μάθημα.

Δεν εννοούμε τα μαθηματικά ή την ορθογραφία που πρέπει να μάθουν. Αφήστε τα παιδιά να μάθουν πώς να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους και πώς να αντιμετωπίζουν δυσάρεστες εργασίες χωρίς αναβλητικότητα. Μην κάνετε εσείς το πρόγραμμα, χωρίς να το συζητήσετε μαζί τους. Καταλήξτε μαζί τους σε ένα σωστό χρονοδιάγραμμα για να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κρατήστε τις απόψεις σας για τον εαυτό σας

Πολύ λίγα παιδιά θέλουν να κάνουν τα μαθήματά τους το καλοκαίρι. Ωστόσο, εάν εσείς το εγκρίνετε, το παιδί σας θα το έχει οπωσδήποτε καταλάβει. Άρα δεν χρειάζεται να του κάνετε διάλεξη ότι θα τα ξεχάσει όλα! Αν πάλι δεν συμφωνείτε, μην πείτε τίποτε. Απλά παραμείνετε κοντά του, αλλά ουδέτερη.

Ξεκινήστε νωρίς και να είστε συνεπής.

Μην περιμένετε να έρθει ο Αύγουστος για να δείτε τι πρέπει να κάνει το παιδί. Μόλις τελειώσει το σχολείο, δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε, τώρα που το υλικό είναι ακόμη φρέσκο στο μυαλό του. Ακόμη και αν το παιδί σας λειτουργεί και εργάζεται με συνέπεια όλο το καλοκαίρι, μπορεί να υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν στο τέλος. Μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα με την αναμονή.

Κάντε ένα σχέδιο

Η καλοκαιρινή εργασία στο σπίτι δεν θα ολοκληρωθεί μαγικά στο τέλος του καλοκαιριού, εκτός και αν προγραμματίσετε τις λεπτομέρειες του πότε ακριβώς θα γίνει. Συζητήστε με το παιδί σας, καθήστε με το ημερολόγιο σας και το πακέτο των μαθημάτων και κάντε σωστά τον προγραμματισμό.

Παρακολουθείστε την πρόοδο

Ξέρετε τι λένε για την καλή πρόθεση, έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό μην αφήνετε την εργασία που πρέπει να γίνει μόνο στα λόγια! Κάθε εβδομάδα ελέγξτε αν το παιδί σας έχει προχωρήσει με τον ρυθμό που πρέπει. Αν όχι, ξανασυζητήστε το πρόγραμμα.

Καλοκαιρινή εργασία με εκπαιδευτική διασκέδαση

Αν το μόνο που πρέπει να κάνουν τα παιδιά είναι να προσπαθούν να λύσουν τις ασκήσεις τους στα μαθηματικά, η μάθηση θα χάσει την αξία της. Προσπαθήστε να βρείτε διασκεδαστικούς τρόπους για να συμπληρώσουν την εργασία τους αυτό το καλοκαίρι. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να διαβάζουν με τους φίλους τους βιβλία και για διασκέδαση. Βρείτε εκπαιδευτικά παιχνίδια στο διαδίκτυο, καθώς και διασκεδαστικές καλοκαιρινές κατασκευές.

Κάντε τα παιδιά να σκέπτονται, μειώστε το χρόνο που βλέπουν τηλεόραση και θα διαπιστώσετε ότι είναι πιο πρόθυμα να κάνουν τα μαθήματα του καλοκαιριού.

Βοηθήστε έξυπνα και με σωστό προγραμματισμό το παιδί σας να τελειώσει τα μαθήματά του το καλοκαίρι.

Έτσι όλη η οικογένεια θα περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές της, ανέμελα, ξεκούραστα και με πολύ χαρά. Πράγμα που όλοι, μικροί και μεγάλοι, το έχουμε απόλυτη ανάγκη.