“Μάνα δεν έγινα από την κοιλιά έγινα όμως από την καρδιά»

Δεν με ευλόγησε ο θεός να παντρευτώ και έτσι δεν έγινα μάνα. Οι λόγοι πολλοί αλλά το να τους αναζητήσω δεν έχει νόημα.

Μια μέρα στη ζωή μου έτυχε να έρθω σε επαφή με ένα παιδί με εγκεφαλική παράλυση.

Δεν ξέρω πώς να σας το πω… Αγάπησα από την πρώτη στιγμή τα μάτια του. Το χαμόγελο στα μάτια του όταν έβλεπε την μητέρα του.

Την αγάπη της σε εκείνο. Το τραγούδι της, την ανεξάντλητη φροντίδα της σε εκείνο το παιδί που εξαρτάται εξολοκλήρου από εκείνη.

-Πώς τα καταφέρνεις; Τη ρώτησα.

-Μα, τον αγαπώ, είναι παιδί μου. Είναι παιδί μου και ποτέ δεν με πίκρανε. Ποτέ δεν με υποδέχτηκε χωρίς να με κοιτά στα μάτια. Εμένα να ρωτήσεις αν μπορώ να τα καταφέρω χωρίς εκείνον…

Με σόκαρε.

Όντως είναι παιδί, είναι το παιδί της κι έχει κι εκείνο τις ίδιες ακριβώς ανάγκες. Αγάπη, φροντίδα, μια αγκαλιά.

Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί με τέτοιες δυσκολίες. Είναι όμως μαγεία να δίνεις ζωή, να παλεύεις για κάποιον που δεν μπορεί να παλέψει.

Έτσι αποφάσισα να γίνω «μητέρα από καρδιάς» μέσα από τον εθελοντισμό.

Βρήκα την ΕΛΕΠΑΠ, το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937.

ΕΛΕΠΑΠ υποστηρίζει βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες με οποιαδήποτε μορφή κινητικής αναπηρίας ανεξάρτητα της βαρύτητας.

Συγκεκριμένα:

  • Εγκεφαλική Παράλυση,
  • Εγκεφαλική δυσλειτουργία,
  • Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα,
  • Δυσπλασίες,
  • Εγκεφαλικές βλάβες
  • Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις,
  • Μυοσκελετικές κακώσεις
  • Κακώσεις Νοτιαίου μυελού,
  • Μυοπάθιες,
  • Διάχυτες αναπτυξιακές δυσκολίες

Η ΕΛΕΠΑΠ μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, ενδεικτικά: Νευρομυικές παθήσεις, Μυελομηνιγγοκήλη, Σκολίωση, Κύφωση, Βλαισοπλατυποδία, φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία μπορώ με σιγουριά να σας πω πως είναι ευλογία να προσφέρεις. Είναι ευλογία να είσαι εθελόντρια σε μια ΜΚΟ και να χαμογελάς με το χαμόγελο, να χαμογελάς γιατί η ζωή είναι δύσκολη αλλά είναι ωραία.

Μη διστάζετε να γίνετε εθελοντές καθώς κάθε συνεισφορά είναι απαραίτητη για να ενισχυθεί η προσπάθεια κάθε ΜΚΟ. Μη διστάζετε να στηρίξετε με ό,τι έχετε το έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Όπως και η Visa η οποία μαζί με τις συνεργαζόμενες τράπεζες προσφέρει και φέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά, 1.000.000€ για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Μέσα στους οργανισμούς που θα υποστηριχθούν είναι και η ΕΛΕΠΑΠ.

Κάθε ΜΚΟ ειδικά το διάστημα αυτό της οικονομικής κρίσης, έχει ανάγκη τη στήριξη και την αγάπη των πιστών φίλων, των ευεργετών, χορηγών και δωρητών της, προκειμένου να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους.

Να προσφέρετε. Μόνο αυτό μένει. Η κοινωνική ευαισθησία μας προς όσους μας χρειάζονται.