Μαθαίνω να δίνω χωρίς να ζητάω τίποτα…

Μαθαίνω να δίνω χωρίς να ζητάω τίποτα…

Προτού γεμίσετε το παιδί σας με λογής περισσότερα δώρα σκεφτείτε το εξής: Κάθε δώρο του δίνει χαρά και κάθε χαμόγελό του σας δίνει ευχαρίστηση και γαλήνη, όμως αξίζει;

Κάθε καινούργιο παιχνίδι έχει πραγματικά ουσιαστικό νόημα;

Ασφαλώς δεν αναφερόμαστε σε γενέθλια, επιβραβεύσεις ή γιορτές.
Αναφερόμαστε στα δώρα που προκύπτουν όπως μια απλή σαββατιάτικη βόλτα, μια γύρα στο σούπερ-μάρκετ ή ακόμη και στο εμπορικό…

Τα παιδιά μαθαίνουν να χαίρονται με ψιλοπράγματα. Ένα μπολ γάλα με σοκολατένια δημητριακά ενώ βλέπουν παιδικά, μια κούκλα από πανί, ένα φανταστικό καράβι που δεν είναι παρά ένα φύλλο που έπεσε από το δέντρο.

Ήρθε η ώρα να επενδύσετε στην αξία της καλής πράξης.

Μην αφήνετε τα παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς να γνωρίζουν πόσο αξίζει να προσφέρεις.

Να προσφέρεις το φαγητό που περισσεύει, να χαρίζεις τα ρούχα καθώς μεγαλώνεις, τα παιχνίδια που ξέρεις ότι θα δώσουν χαρά, τα βιβλία που έχεις πια χιλιοδιαβάσει.
Την καλημέρα, το ευχαριστώ, το πώς μπορώ να σας βοηθήσω.

Αυτόν τον μήνα παράδειγμα προς έμπνευση είναι τα αγαπημένα μας δημητριακά NESQUIK της NESTLE που αποφάσισαν να καλημερίσουν παιδιά σε όλη την Ελλάδα κάνοντας μια καλή πράξη.

Τι κάνουν;
Τα παιδικά δημητριακά NESQUIK, σε συνεργασία με το Μη Κυβερνητικό Σωματείο «Δεσμός» λένε «Καλή Μέρα με μια Καλή Πράξη»!

Μέσα από την ενέργεια αυτή προσκαλούν τα παιδιά να βάλουν τη φαντασία τους και να βοηθήσουν άλλα παιδιά που χρειάζονται φροντίδα.

Τα δημητριακά NESQUIK κάνουν την αρχή με μια καλή πράξη και με τη βοήθεια του ΜΚΣ «Δεσμός» προσφέρουν 200.000 μερίδες δημητριακών σε 14 οργανισμούς παιδικής πρόνοιας ανά την Ελλάδα!

Αξίζει;
Μα φυσικά! Σκεφτείτε λίγο τη χαρά κάθε παιδιού που θα του προσφέρουν ένα μπολ με τα αγαπημένα δημητριακά κάθε μικρού (και πολλών μεγάλων, μην κρυβόμαστε).

Δεν μένουμε άπραγοι λοιπόν.

Αγκαλιάζουμε το παιδί μας και του περνάμε την αγάπη για τον διπλανό. Τα παιδιά έχουν τόση τρυφερότητα που γεμίζει γειτονιές ολόκληρες.
Αποφασίστε παρέα στον ελεύθερο σας χρόνο να κάνετε μια καλή πράξη. Όποια κι αν είναι αυτή. Ακόμη και αν δεν σας κοστίζει τίποτα.

Αν θέλετε να γίνεται και εσείς μέλος αυτής της ζεστής καλημέρας που προσφέρουν τα NESQUIK της NESTLE, μπείτε εδώ και βρείτε πληροφορίες για το ποια ιδρύματα έχουν ανάγκες και τι μπορείτε να τους προσφέρετε.

Ο Δεσμός είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων, δυναμικών ανθρώπων και τους οποίους συνδέει το ειλικρινές όραμα για την ανάγκη να αξιοποιηθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά η ιδιωτική πρωτοβουλία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, καθώς και η κοινή αντίληψη επαγγελματισμού.

Απώτερος κοινός στόχος είναι ο Δεσμός να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης και στην καλλιέργεια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής υπευθυνότητας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας προσφέρει αγαλλίαση, ένα ζεστό χαμόγελο μια θέρμη στην καρδιά.

Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με αγάπη, δεν γυρνάμε την πλάτη σε όσους δεν έχουν αυτά που εμείς έχουμε.
Άλλωστε το μόνο σίγουρο είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο τα παιδιά μας διδάσκουν περισσότερα.

#καλη_μέρα_με_μια_καλή_πράξη