Μεγαλώνοντας ένα κορίτσι!

Μεγαλώνοντας ένα κορίτσι!

Αποκτήσατε κοριτσάκι; Συγχαρητήρια! Η μικρή σας πεταλούδα θα γίνει σιγά σιγά μια μκρή πριγκίπισσα! Αποκτώντας όμως μια μικρή πριγκίπισσα, μη νομίζετε ότι όλα θα είναι καλά. Τα αγόρια και τα κορίτσια έχουν περισσότερες ομοιότητες από όσες νομίζουν οι γονείς. Επίσης υπάρχουν παιδιά και των δύο φύλων που δεν ακολουθούν καθόλου τις στερεότυπες συνταγές. Και μεγαλώνοντας ένα κορίτσι, μπορεί να διακρίνετε γυναικεία χαρακτηριστικά να ξεδιπλώνονται ακόμη και από την γέννησή του.

Τα κορίτσια είναι προσεκτικά.

Όλες οι τρομακτικές ιστορίες που λένε οι μητέρες για τα παιδιά που σκαρφαλώνουν στις καρέκλες για να εξερευνήσουν τα ντουλάπια της κουζίνας ή κατρακυλούν τις σκάλες ή πηδούν το φράχτη, αφορούν πάντα ένα αγόρι. Και οι επιστήμονες συμφωνούν ότι τα αγόρια τείνουν να κλίνουν προς τις επικίνδυνες συμπεριφορές ακόμη και όταν είναι μικρά. Δεν λέμε βέβαια, ότι η βόλτα με την κόρη μας στην παιδική χαρά είναι χωρίς κανένα κίνδυνο. Και τα κορίτσια τολμούν να κάνουν κάτι ίσως λίγο πιο επικίνδυνο, αλλά συνήθως περιορίζονται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν το χαλί στο σαλόνι! Ενθαρρύνετε και χειροκροτήστε την προσπάθεια της να κατέβει τη μεγάλη τσουλήθρα στην παιδική χαρά και συγκρατήστε τον ενθουσιασμό της να τρέξει σε κάποιο παιχνίδι γυμναστικής που δεν είναι για την ηλικία της.

Η γέννηση ενός κοριτσιού είναι πιο εύκολη από αυτή του αγοριού.

Κατά μέσο όρο, οι μητέρες γεννούν πιο γρήγορα ένα κοριτσάκι και δεν ζητούν συχνά παυσίπονα κατά τη διάρκεια του τοκετού. Αυτό συμβαίνει γιατί τα κοριτσάκια γεννιούνται λίγο πιο μικρά από τα αγοράκια. Και βέβαια η διαφορά τους είναι πολύ μικρή, όμως όλα έχουν σημασία στον τοκετό.

Είναι μία απόλαυση να ντύνεις το κοριτσάκι σου.

Ποιος δεν ξετρελαίνεται με τα πανέμορφα φουστανάκια με τις κορδέλες και τις δαντέλες, τις μικροσκοπικές φούστες με βολάν, τα χρωματιστά κολάν και όλα τα υπέροχα πράγματα που έχει στη διάθεσή της η κάθε μητέρα για να ντύσει το κοριτσάκι της. Μην εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι θέλει να διαλέγει τα ρούχα της σε πάρα πολύ μικρή ηλικία! Και από τη στιγμή που θα ντύνεται μόνη της, θα έχει το δικό της ενδυματολογικό στυλ! Αν όμως δείτε ότι το παρακάνει, δώστε της τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο ρούχων που εσείς έχετε διαλέξει. Έτσι εκείνη θα νομίζει ότι έκανε αυτό που ήθελε και εσείς θα αισθάνεστε καλά για την εμφάνισή της.

Τα κορίτσια είναι φλύαρα.

Δεν είναι κάθε άνδρας ισχυρός και σιωπηλός ούτε όμως κάθε γυναίκα πολυλογού. Όμως αυτή είναι η εικόνα που έχουμε. Ενώ όλα τα μωρά λένε «μαμά» περίπου στα πρώτα τους γενέθλια, τα κορίτσια χρησιμοποιούν περισσότερες λέξεις στους πρώτους 16 μήνες από ότι τα αγόρια. Επίσης σχηματίζουν γρηγορότερα τις πρώτες προτάσεις τους και αυξάνουν πρώτες το λεξιλόγιο τους στις 300 λέξεις. Κάνουν περισσότερες κινήσεις, όπως για παράδειγμα κινούν το χέρι τους για να πουν αντίο ή να δείξουν κάτι που θέλουν.

Τα κορίτσια παρακολουθούν κάθε σας κίνηση.

Τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια, μιμούνται τη συμπεριφορά των μεγάλων για να μάθουν πώς να συμπεριφέρονται και αυτά στον κόσμο. Ενώ όμως τα μωρά και των δύο φύλων, μιλούν στο ψεύτικο τηλέφωνο, τα αγόρια προχωρούν σε πιο «ανδρικά» παιχνίδια, παίζοντας πόλεμο ή αστυνόμους και κλέφτες. Τα κοριτσάκια θέλουν να μιμηθούν τη μητέρα τους, σπρώχνοντας ένα καρότσι με ψώνια ή νανουρίζοντας την κούκλα τους. Μήπως θέλετε να διευρύνει τους ορίζοντές της; Αφήστε την να σας δει όταν κάνετε πιο σκληρές δουλειές! Όπως για παράδειγμα όταν κουρεύετε το γκαζόν.

Τα κορίτσια κάνουν καλύτερη συντροφιά στο παιχνίδι.

Έχετε όμορφες αναμνήσεις από τα παιχνίδια σας της παιδικής ηλικίας; Τώρα είναι η ευκαιρία να καθήσετε στο πάτωμα με την κόρη σας και να της δείξετε παλιά αγαπημένα σας παιχνίδια. Μπορεί να είναι λίγο κουραστικό να περάσετε ένα απόγευμα με τις κούκλες. Αλλά ελάτε λίγο στη θέση της. Όταν μοιράζεστε ενδιαφέροντα πράγματα είναι ένας υπέροχος τρόπος δεσμού με το παιδί σας και μπορεί να διασκεδάσετε πολύ περισσότερο από όσο νομίζατε.

Τα κορίτσια είναι πιο κοινωνικά από τα αγόρια.

Μελέτες έδειξαν ότι ακόμη και σαν μωρά, τα κορίτσια δίνουν γρηγορότερα προσοχή στις εκφράσεις των άλλων προσώπων και περισσότερη κατανόηση, πράγμα το οποίο τα κάνει αργότερα να νοιάζονται περισσότερο για τους γονείς και τους φίλους τους. Βέβαια με εξαίρεση την εφηβεία. Ενθαρρύνετε αυτή την έφεση και βοηθήστε το μικρό σας να εκφράσει τα συναισθήματά της. Όπως : «Αισθάνεσαι θυμωμένη γιατί δεν μπορείς να πάρεις τα παιχνίδια σου στο σχολείο»; Την επόμενη φορά που κάποια φίλη της θα είναι στενοχωρημένη, είναι πολύ πιθανό να θυμάται την αίσθηση που προκαλεί ο θυμός.

Τα παιδιά είναι ευτυχία σε κάθε οικογένεια. Αγόρια ή κορίτσια είναι όλα υπέροχα. Το καθένα με τον δικό του χαρακτήρα και τη δική του προσωπικότητα.