Μεγιστοποιήστε τις πιθανότητες σύλληψης

Μεγιστοποιήστε τις πιθανότητες σύλληψης

Όταν έχετε ωορρηξία (αλλιώς, όταν απελευθερώνεται ένα ωάριο από τις ωοθήκες σας), αυτό το ωάριο έχει την ευκαιρία να γονιμοποιηθεί. Όταν το ωάριο γονιμοποιείται, είστε έγκυος!

Μελέτες έδειξαν ότι το ένα στα δύο ζευγάρια μπορεί να προσπαθεί για παιδί λάθος χρονική στιγμή.

Επομένως, ένας από τους ευκολότερους τρόπους να αυξήσετε τις πιθανότητές σας είναι να βρείτε πότε είσαστε περισσότερο γόνιμη. Οι δύο πιο γόνιμες ημέρες κάθε κύκλου είναι η ημέρα της ωορρηξίας και η ημέρα πριν από αυτή. Μπορεί επίσης να είσαστε γόνιμη για λίγες ημέρες (2 με 3) πριν την ωορρηξία, καθώς τα σπερματοζωάρια του συντρόφου σας μπορεί να επιβιώσουν στον οργανισμό σας για αρκετές ημέρες.

letsfamily.gr

Επομένως εάν γνωρίζετε πότε θα έχετε ωορρηξία, μπορείτε να κάνετε έρωτα σύμφωνα με αυτό και έτσι να ενισχύσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να καθορίσετε πότε αυτό συμβαίνει, από τον πιο απλό μέχρι τον πιο ακριβή.

Μετρήστε τις ημέρες

Ο ευκολότερος τρόπος για να υπολογίσετε πότε θα έχετε ωορρηξία είναι να μετράτε προς τα πίσω. Κατ 'αρχάς, καθορίστε ποια ημέρα ενδεχομένως να σας έρθει η επόμενη περίοδος. (Εάν η περίοδός σας είναι πολύ ακανόνιστη, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει για σας.)

Από εκείνη την ημέρα (της επόμενης περιόδου), μετρήστε προς τα πίσω 12 ημέρες και στη συνέχεια άλλες τέσσερις. Το πιο πιθανό είναι να έχετε ωορρηξία κατά τη διάρκεια αυτού του πενθήμερου. Αν είστε μια από τις πολλές γυναίκες που έχουν ένα κύκλο 28 ημερών, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε ωορρηξία την 14η ημέρα. (ημέρα 1η είναι η πρώτη ημέρα της περιόδου σας, ημέρα 28η είναι η τελευταία ημέρα πριν από την ημέρα 1η της επόμενης περιόδου σας.)

Παρακολουθήστε και καταγράψτε τις ενδείξεις που σας δίνει το σώμα σας

Μια πιο ακριβής μέθοδος για να καταλάβετε πότε έχετε ωορρηξία είναι να παρακολουθήσετε τις ενδείξεις στη θερμοκρασία του σώματος σας και το κολπικό έκκριμα για έναν ή δύο κύκλους. Είναι μια φυσική και δωρεάν μέθοδος, αλλά απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.

Εάν δίνετε προσοχή σε αυτά τα σημάδια και τα σημειώνετε κάθε ημέρα, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε ένα μοτίβο που μπορεί να σας βοηθήσει να προβλέψετε πότε θα έχετε την επόμενη ωορρηξία.

Η θερμοκρασία του σώματος:

Η μέθοδος αυτή αξιοποιεί την υπόθεση ότι η βασική θερμοκρασία του σώματός αυξάνει κατά 0,2-0,4°C μετά την ωορρηξία.

Για να χρησιμοποιήσετε με ακρίβεια τη μέθοδο αυτή, πρέπει να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία σας κάθε πρωί όταν ξυπνάτε, ώστε να διαμορφώσετε μια πλήρη εικόνα του κύκλου σας.

Η μέθοδος αυτή, επειδή καταγράφει την αύξηση της θερμοκρασίας μετά την ωορρηξία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να προβλέψει την ωορρηξία στον επόμενο κύκλο.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε έναν πολύ τακτικό κύκλο για να μπορείτε να βρείτε ακριβώς πότε θα έχετε ωορρηξία στον επόμενο κύκλο σας και να αξιοποιήσετε περισσότερο τις γόνιμες ημέρες σας. Καλό είναι επίσης να έχετε υπόψη σας ότι η θερμοκρασία του οργανισμού σας μπορεί να αυξηθεί για διάφορους άλλους λόγους (όπως λόγω κάποιας ασθένειας, κατανάλωσης αλκοόλ, ζεστών ροφημάτων, λόγω της κίνησης και του ανήσυχου ύπνου), γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στα δεδομένα.

Επίσης, περίπου στο 20% των γυναικών, η ωορρηξία δεν προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του οργανισμού.

Κολπικό έκκριμα - Παρατήρηση της βλεννογόνου του τραχήλου

Κατά τη διάρκεια του κύκλου, ο τύπος και η ποσότητα της βλέννας στον τράχηλο – μιας έκκρισης των αδένων του τραχήλου – αλλάζει. Μπορεί να είναι κολλώδης ή ινώδης, λευκή ή θολή.

Σημειώνοντας τις αλλαγές αυτές, μπορείτε να προβλέψετε πότε θα έχετε ωορρηξία, ώστε να κάνετε έρωτα τις πιο γόνιμες ημέρες σας.

Το κύριο πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι ότι σας παρέχει καλύτερη κατανόηση για τον οργανισμό σας, μαθαίνοντας καλύτερα τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας κατά τη διάρκεια του κύκλου.

Εντούτοις, μπορεί να χρειαστείτε χρόνο για να μάθετε πώς να "ερμηνεύετε" τις αλλαγές αυτές, και επιπλέον ο βλεννογόνος του τραχήλου μπορεί να επηρεαστεί και από άλλους παράγοντες, όπως είναι οι λοιμώξεις, το σεξ και κάποια φάρμακα.

Ελέγξτε τα επίπεδα των ορμονών σας

Ένας από τους απλούστερους και ακριβέστερους τρόπους για να μάθετε πότε έχετε ωορρηξία είναι να χρησιμοποιήσετε τεστ ωορρηξίας για το σπίτι. Χρησιμοποίησε το τεστ ωορρηξίας με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείτε ένα τεστ εγκυμοσύνης: Κρατάτε τον απορροφητικό υποδοχέα ούρων στην ροή των ούρων και θα δείτε το αποτέλεσμα στην οθόνη του τεστ.

Με το τεστ ωορρηξίας προσδιορίζετε ποιες είναι οι δύο καλύτερες μέρες για να συλλάβετε – η ημέρα πριν την ωορρηξία και η ημέρα της ωορρηξίας.

Επομένως, αν κάνετε έρωτα τις δύο αυτές ημέρες, θα έχετε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνετε έγκυος. Λειτουργούν προσδιορίζοντας την αύξηση του επιπέδου της ορμόνης της ωορρηξίας (ωχρινοτρόπου ορμόνης) LH, αύξηση που σημαίνει ότι μία από τις ωοθήκες σας θα απελευθερώσει ωάριο.

Τα τεστ ωορρηξίας είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία, χωρίς ιατρική συνταγή, και η τιμή τους κυμαίνεται μεταξύ 40-50 ευρώ.