Μία άλλη πλευρά του θηλασμού...

Μία άλλη πλευρά του θηλασμού...

...για την οποία δεν μιλάμε συχνά.

Δεν είναι μυστικό ότι πολλές μητέρες ντρέπονται να θηλάσουν το μωρό τους έξω, ενώ οι διαφημίσεις που επιδεικνύουν σεξουαλικά το γυναικείο στήθος λαμβάνουν επαίνους.
Οι μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους πέρα από τη βρεφική ηλικία, συχνά αισθάνονται ντροπιασμένες ακόμη περισσότερο για την επιλογή τους αυτή.

Αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει στις μητέρες να θηλάσουν οπωσδήποτε μέχρι τους έξι μήνες, οι ανάγκες του θηλασμού ποικίλουν μεταξύ των μητέρων και των παιδιών.
Η Wendy Wisner μητέρα και σύμβουλος θηλασμού, δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουν να κατηγορούν τις μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους μετά από μία ορισμένη ηλικία.

«Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι σε θέση να επιλέξουν το χρονικό διάστημα που επιθυμούν να θηλάσουν, είτε πρόκειται για τρεις εβδομάδες ή τρία χρόνια» δήλωσε η Wisner, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει μία μητέρα να ντρέπεται ποτέ.
Όταν ο θηλασμός πηγαίνει καλά, δηλαδή το παιδί τρέφεται σωστά, η μητέρα αισθάνεται ένα φυσικό, διαισθητικό τρόπο να συνδεθεί με το μωρό ή το μικρό παιδί της.

Της δίνει εμπιστοσύνη για το σώμα της και ενθαρρύνει το ένστικτό της σαν μητέρα.

Πολλές γυναίκες αρχίζουν να αγαπούν το σώμα τους στη διάρκεια του θηλασμού».

Τα οφέλη του θηλασμού.

Η Wisner απάντησε στις αβάσιμες κατηγορίες ότι οι μητέρες που θηλάζουν είναι «άρρωστες» και «εγωίστριες».
Έγραψε ότι το μητρικό γάλα είναι σε όλους γνωστό πόσο ωφελεί στην ανάπτυξη του παιδιού και ότι κάνει τα παιδιά εξυπνότερα.

Επίσης μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη ορισμένων ασθενειών στην μητέρα, όπως ο διαβήτης.

Η διαπόμπευση των γυναικών που επιλέγουν να συνεχίσουν τον θηλασμό πέρα από τον χρόνο που «υποτίθεται» ότι πρέπει να σταματήσουν, οφείλει να τελειώσει.

Οι αναμνήσεις μου από τότε που θήλαζα.
Τον περασμένο χρόνο, η συγγραφέας Zoe Ligon, έγραψε για τις αναμνήσεις που είχε, η μητέρα της τη θήλασε μέχρι τα πέντε χρόνια της.

Η Ligon έγραψε «ότι η μητέρα της αντιμετώπισε πολλές αντιδράσεις για την απόφασή της, αλλά δεν την ένοιαζε γιατί αγαπούσε πάρα πολύ την κόρη της.
Η μητέρα μου έλεγε ότι με θήλαζε επειδή αγαπούσε την αίσθηση να είναι τόσο κοντά μου και πίστευε ότι θα με βοηθούσε να γίνω ένα υγιές παιδί».

Και συνεχίζει «ήμουν ευγνώμων που ήταν σε θέση να αγνοήσει την γνώμη τόσων άλλων και να κάνει αυτό που εκείνη πίστευε.
Και παρόλο που πολλοί μπορεί να βρίσκουν το θηλασμό ενός αρκετά μεγάλου παιδιού σαν κάτι «περίεργο» ήταν η σωστή επιλογή και για τις δύο μας.»

Το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του περιοδικού Time.
Αρκετά χρόνια πριν, το περιοδικό Time, έλαβε τεράστια κακή κριτική, αφού δημοσίευσε ένα εξώφυλλο με την Jamie Lynne Grymet να θηλάζει τον τρίχρονο γιο της.
Η ίδια είπε ότι αυτό είναι «μητρικός σύνδεσμος» και ότι και η δική της μητέρα την θήλασε επίσης για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Φαίνεται ότι υπάρχει ένας πόλεμος σε εξέλιξη μεταξύ της συμβατικής ανατροφής και της ανατροφής του παιδιού με ισχυρό «σύνδεσμο», και αυτό είναι που θέλω να αποφύγω, δήλωσε η Grumet στο Time...

Δεν είμαστε σε αντίπαλες ομάδες. Θα ήθελα να ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλο, και δεν πιστεύω ότι κάνουμε σωστή δουλειά μέχρι σήμερα.»

Πηγή attn: