Μια ιστορία για καληνύχτα

Μια ιστορία για καληνύχτα

Κάθε μέρα παραμύθι

Τι πιο ωραίο από το να διαβάσετε ή να αφηγηθείτε μια ιστορία στο παιδί σας λίγο πριν κοιμηθεί. Είναι βέβαιο πως θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας καθημερινές συνήθειες.

Οι εφτά ημέρες, τα καλά παιδιά της Εβδομάδας, αποφασίζουν να γράψουν παραμύθια, να διαβάζουν οι μεγάλοι στα παιδιά κάθε βράδυ από ένα. Κάθε ημέρα διαλέγει κι ένα χρώμα από το ουράνιο τόξο και φτιάχνει το δικό της παραμύθι.

Έτσι, μέσα στο βιβλίο «Κάθε μέρα παραμύθι, κάθε βράδυ καληνύχτα» της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου,-εκδόσεις Πατάκη υπάρχουν εφτά χρωματιστές ιστορίες, με τη σειρά που έχουν τα χρώματα της ίριδας, αλλά και με τη σειρά που έρχονται οι ημέρες της εβδομάδας.


Ιστορίες για καληνύχτα Σχολεία για νεράιδες, σκύλοι που νιαουρίζουν, σκανταλιάρικα αστεράκια και παιχνιδιάρηδες πειρατές είναι λίγα μόνο από τα χαρούμενα παραμύθια που υπάρχουν στο βιβλίο «Ιστορίες για καληνύχτα»-Modern Times και που θα κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά προσχολικής ηλικίας πριν κοιμηθούν.

 


Στο φως του φεγγαριού «Στο φως του φεγγαριού κι άλλες ιστορίες για καληνύχτα»- Sam McBratney-εκδόσεις Πατάκη.

Οκτώ ιστορίες που τα παιδιά δεν θα κουραστούν ποτέ ν’ ακούν, από τον ίδιο συγγραφέα που έχει γράψει και το γνωστό και πολύ αγαπημένο βιβλίου «Μάντεψε πόσο σ’αγαπώ»-εκδόσεις Παπαδόπουλος, που αποτελεί άλλη μια όμορφη ιστορία για καληνύχτα αλλά και για όσους αγαπάμε αφού ο Μεγάλος Καστανός Λαγός και το μικρό Καστανό Λαγουδάκι μας δείχνουν πως η αγάπη δεν είναι εύκολο να μετρηθεί!


Οταν ο Κούκος...Μια ρομαντική ιστορία περιμένει τα παιδιά στο βιβλίο «'Οταν ο Κούκος...»-Εκδόσεις Ζεβρόδειλος για να τους πει καληνύχτα, με τον Κούκο που είχε σαν δουλειά του το να λέει την ώρα, μέχρι την ώρα που συνάντησε μια όμορφη Κουκίνα και όλα άλλαξαν...


Σκέψου κάτι όμορφο Η Μελένια δεν μπορεί να κοιμηθεί. Φοβάται τα κακά όνειρα και τους εφιάλτες.
«Σκέψου κάτι όμορφο» της λέει ο αδερφός της, ο Μελένιος.

Η Μελένια όμως χρειάζεται τη βοήθειά του.

Έτσι, σκέφτονται μαζί όλα τα χαρούμενα πράγματα που θα γίνουν όταν ξυπνήσει η Μελένια το πρωί...Στο βιβλίο «Πες μου κάτι όμορφο πριν κοιμηθώ» του Φίλιππου Μανδηλαρά- Εκδόσεις Πατάκη.


Μία βραδινή περιπέτεια Ζήστε με τα παιδιά πριν κοιμηθούν μια μυστική βραδινή περιπέτεια μέσα από το βιβλίο «Μία βραδινή περιπέτεια» -Εκδόσεις Λιβάνη με τη Φίλι την πάνινη κούκλα και το μικρό πάντα που το φώναζαν Πάντα.

Οι δυο τους ανακαλύπτουν παρέα γιατί η φιλία είναι τόσο ξεχωριστή και πολύτιμη. Η Φίλι και ο Πάντα είναι οι δυο γοητευτικοί καινούριοι χαρακτήρες της Έμα Τόμσον, της δημιουργού του βιβλίου που αγαπήθηκε πολύ "Η νεράιδα Ευτυχία-Επιθυμία".

Φυσικά δεν χρειάζεται τα παραμύθια πριν τον ύπνο να έχουν πάντα σχετική θεματολογία (νύχτα, όνειρα….κ.α)

Μπορεί να διαβάζετε ένα βιβλίο που απλά αρέσει σε εσάς ή τα παιδιά σας, που να περιλαμβάνει μικρές ιστορίες, ή ένα βιβλίο μεγάλο, τα κεφάλαια του οποίου θα αφηγείστε σε συνέχειες μέχρι να τελειώσει.

Επιλέξτε παραμύθια με θεματολογία που αρέσει στα παιδιά και φροντίστε να τους τα λέτε με «παραμυθένια» διάθεση.

Καλές παραμυθοβραδιές…