Μην ξεχνάτε να είστε τρυφεροί μπροστά στα παιδιά σας

Μην ξεχνάτε να είστε τρυφεροί μπροστά στα παιδιά σας

Μην ξεχνάτε να είστε τρυφεροί μπροστά στα παιδιά σας. Είναι καλό για την υγεία τους.

Καλά νέα για όλα τα ζευγάρια που δεν σταματούν να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται μπροστά στα παιδιά τους!
Όπως επίσης, να μην σταματούν ούτε να απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο, όταν το παιδί μπει στο δωμάτιο.

Νέα έρευνα δείχνει ότι είναι πολύ καλό για την υγεία τους!
Οι ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα, παρακολούθησαν 80 παιδιά, ομολογουμένως όχι ένα τεράστιο δείγμα, από 10 μέχρι 17 ετών, τα οποία είχαν όλα άσθμα και ζούσαν με τους γονείς τους που ήταν χρόνια παντρεμένοι ή σε μία καλή μακρόχρονη σχέση.

Τα παιδιά κράτησαν ημερολόγιο για τέσσερες ημέρες σημειώνοντας τα συμπτώματα του άσθματος και τη διάθεσή τους.

Διαβάστε ακόμη: Είναι σημαντικό να δείχνουμε στα παιδιά μας ότι αγαπιόμαστε; Μπορούμε να φιλιόμαστε μπροστά τους; Γράφτηκε από τον  Dr Θάνος Ασκητής

Κατέγραψαν επίσης τη συμπεριφορά των γονέων τους, δηλαδή πράγματα όπως «ο μπαμπάς και η μαμά φιλιόντουσαν σήμερα ή εχθές μάλωσαν».

Τα ευρήματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά. Ενώ προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η υγεία των παιδιών χειροτέρευε όταν οι γονείς μάλωναν, τα παιδιά στη μελέτη αυτή δεν χειροτέρευαν όταν οι γονείς τους καβγάδισαν.
Όμως όλα δήλωσαν ότι είχαν λιγότερες κρίσεις άσθματος και η αναπνοή τους ήταν πολύ καλύτερη όταν είδαν τους γονείς τους να είναι αγκαλιασμένοι και να φιλιούνται.

«Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται συναισθηματικά όχι μόνο στις άμεσες αλληλεπιδράσεις που έχουν με τους γονείς τους, αλλά και στις σχέσεις που έχουν οι γονείς μεταξύ τους, λένε οι ειδικοί.
«Και με τη σειρά τους οι συναισθηματικές αντιδράσεις των παιδιών αυτών μπορεί να επηρεάσουν την υγεία τους».

Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι τα δεδομένα αυτά καλύπτουν μόνο τέσσερις ημέρες και ότι τα παιδιά δεν είναι πάντα πολύ αξιόπιστα.
Αλλά ακόμη και έτσι, είναι μία σημαντική υπενθύμιση ότι η σχέση των γονέων μπορεί να φαίνεται πολύ διαφορετική όταν αντιμετωπίζεται από την οπτική γωνία ενός παιδιού.

Διαβάστε ακόμη: Όταν η κόρη σας ζητάει τη συμβουλή σας Γράφτηκε από τον  Dr Θάνος Ασκητής

Τα εξωτερικά σημάδια της αγάπης μπορεί να κάνουν ένα άτομο να πει «βρείτε ένα δωμάτιο», αλλά όμως είναι ακριβώς ο τύπος της συμπεριφοράς που επιτρέπει στα παιδιά να ξέρουν ότι η σχέση των γονιών τους είναι σταθερή και στέρεα.

Λοιπόν, αφήστε ελεύθερα τα συναισθήματά σας και μην διστάζετε να αγκαλιαστείτε και να φιληθείτε μπροστά στα παιδιά.
Δεν είναι ντροπή.

Αντίθετα είναι απόδειξη αγάπης, απαραίτητη για μικρούς και μεγάλους.