Μητέρα αρνείται να σταματήσει να θηλάζει

Μητέρα αρνείται να σταματήσει να θηλάζει

Μητέρα αρνείται να υποχωρήσει, όταν υπάλληλος του μουσείο της λέει να σταματήσει το θηλασμό.

Το μουσείο κάνει τώρα σημαντικές αλλαγές μετά το περιστατικό αυτό.
Μουσείο στο Οχάιο ζήτησε συγνώμη, όταν υπάλληλος απαίτησε από τη μητέρα που θήλαζε το μωρό της να σταματήσει, υποστηρίζοντας ότι ήταν εναντίον της πολιτικής του μουσείου.

Η Emily Locke επισκέφτηκε το Western Reserve Historical Society μουσείο, όπου έβγαζε οικογενειακές φωτογραφίες στο γάμο της αδελφής της.

Διαβάστε ακόμη: Πώς να θηλάζετε

Όταν σταμάτησε για λίγο για να θηλάσει το μωρό της, την πλησίασε υπάλληλος λέγοντάς της «ότι δεν επιτρέπεται να το κάνεις εδώ.»

Η Locke αρνήθηκε να υπακούσει αλλά αναστατώθηκε με αυτό τον τόσο κακό χειρισμό του υπαλλήλου. Αργότερα δημοσίευσε το περιστατικό στο Facebook και πολύ γρήγορα διαβάστηκε από πάρα πολλά άτομα, προκαλώντας τη συγνώμη του μουσείου.
Δήλωσαν ότι δεν υπάρχει πολιτική εναντίον του θηλασμού και οι μητέρες είναι ευπρόσδεκτες να απολαύσουν το μουσείο με τις οικογένειές τους.

Η Locke έμεινε ικανοποιημένη με τη συγνώμη αυτή και δήλωσε ότι θα επισκεφτεί ξανά το μουσείο αυτό, ελπίζοντας να βρει μια πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα από εκείνη στο γάμο της αδελφής της και θα επιθυμούσε να εκπαιδεύσουν καλύτερα το προσωπικό τους ώστε να αντιμετωπίζουν θετικά μία μητέρα που θηλάζει.

Διαβάστε ακόμη: Μαστίδα και άλλα συχνά προβλήματα

Ο διευθυντής δήλωσε ότι το περιστατικό προκάλεσε την καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να μην επαναληφθεί άλλη φορά.
Οι νόμοι του θηλασμού πρέπει να βοηθούν τις μητέρες και να τις προστατεύουν.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κακή συμπεριφορά ορισμένων υπαλλήλων είναι η ευαισθητοποίηση για το θηλασμό, κάτι που πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν εφαρμόσει ακόμη.
Αν και τα περιστατικά αυτά των εργαζομένων που προσπαθούν να σταματήσουν τον μητρικό θηλασμό δεν είναι ασυνήθιστα, οι γυναίκες σαν την Locke που μιλούν και κάνουν γνωστό το περιστατικό, βοηθούν προς την σωστή κατεύθυνση.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα πιο φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον για τις μητέρες που θηλάζουν, προχωρούμε πιο κοντά στην ομαλοποίηση του θηλασμού.
Καμία μητέρα δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπή ή φόβο επειδή ταΐζει το μωρό της, ειδικά όταν είναι νόμιμο δικαίωμά της να το κάνει.

πηγή: sheknows.com