Μητέρα- Έμβρυο: ένα δεσμός που αρχίζει από πολύ νωρίς

Μητέρα- Έμβρυο: ένα δεσμός που αρχίζει από πολύ νωρίς

Δεν πιστεύουμε να αισθανθήκατε ποτέ ανόητα επειδή μιλάτε στην κοιλιά σας που διαρκώς μεγαλώνει; Όχι βέβαια! Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για μια ουσιαστική και συναισθηματική σύνδεση με το μωρό σας, ακόμη και αν αυτό είναι στη μήτρα σας και αυτό ακριβώς το συναίσθημα ισούται με μία ήρεμη εγκυμοσύνη, δηλώνει η Laurel Wilson, εκπαιδευτικός στα θέματα τοκετού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντένβερ.

«Ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερο, ότι η υγεία της μητέρας, συμπεριλαμβανομένης και της ψυχικής υγείας της, επηρεάζει την ανάπτυξη του μωρού» συνεχίζει η Laurel Wilson. «Πράγματι πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το άγχος και η κατάθλιψη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψουν την ανάπτυξη του βρέφους». Και ακριβώς το αντίθετο! «Όταν η μητέρα είναι ευτυχισμένη και ήρεμη, ωφελεί πάρα πολύ το μωρό της». 

Ακολουθήστε λοιπόν τις συμβουλές της για να ενισχύσετε αυτό το υπέροχο «δέσιμο» με το μωρό σας, πριν ακόμη το σφίξετε στην αγκαλιά σας.

1. Μιλάτε με το μωρό σας.

Ηρεμήστε, μιλήστε του και στείλτε του όλες τις θετικές σκέψεις σας γεμάτες αγάπη. «Γνωρίζοντας ότι αυτό συμβάλλει στην καλή του υγεία και ευεξία, σας βοηθά να χαλαρώσετε» λέει η Wilson.

2. Στη διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε να κοιμηθείτε για λίγο, αλλά δυο – τρεις φορές.

«Μπορεί να ακούγεται ανόητο ότι ο ύπνος θα μπορούσε να βοηθήσει τον δεσμό της μέλλουσας μητέρας με το παιδάκι της, αλλά αυτά τα σύντομα διαστήματα ξεκούρασης, έχουν ως αποτέλεσμα μία ήρεμη και χωρίς άγχος μητέρα» συμβουλεύει η Wilson.

3. Γνωριστείτε

Γνωριστείτε με άλλες γυναίκες στην γειτονιά σας ή ακόμη και στο διαδίκτυο και μοιραστείτε μαζί τους τις εμπειρίες σας, πόσο θαυμάσιο είναι που είστε έγκυος. Οι δονήσεις των θετικών συναισθημάτων που μοιράζεστε με τις άλλες εγκύους, ρέουν στο μωράκι σας που αναπτύσσεται.

4. Τραγουδήστε στο μωρό σας.

Αυτό όχι μόνο σας βοηθά να χαλαρώσετε, αλλά επειδή η ακοή του μωρού αναπτύσσεται την 18 εβδομάδα της εγκυμοσύνης, είναι πολύ πιθανό να είναι σε θέση να ακούει τη μελωδία, να γνωρίσει τη φωνή σας και να μάθει να ηρεμεί με αυτή.

5. Γίνεται δημιουργική

Μη μείνετε άπραγη. Κάντε μαθήματα yoga για μέλλουσες μητέρες ή εγγραφείτε σε ένα καλλιτεχνικό μάθημα ζωγραφικής ή μαγειρικής. Εμπλουτίζοντας τον εαυτό σας με πράγματα που απολαμβάνετε, θα σας επιτρέψει να συντονιστείτε καλύτερα με την έννοια της μητρότητας και θα σας βοηθήσει να γίνετε μία υπέροχη μητέρα!