Ο μπαμπάς μου... πειρατής

peiratis babasΟ μπαμπάς του Γιάννου ίσως θα πρέπει να απομακρυνθεί από την οικογένεια, αν τελικά αποδεχτεί την θέση εργασίας που του προσφέρανε. Ο Γιάννος είναι πεπεισμένος ότι ο μπαμπάς του παλιά ήταν πειρατής και θέλει να ξαναγίνει πειρατής, να φύγει από κοντά τους, για να μπορέσει να ανακαλύψει τον κρυμμένο θησαυρό. Είναι πολύ στενοχωρημένος και αποφασίζει να αναλάβει δράση.

Με την κατάσταση που βιώνουν οι οικογένειες πολλοί γονείς θα αναγκαστούν να αλλάξουν επάγγελμα, να ξαναγυρίσουν σε επαγγέλματα που έκαναν πριν κάνουν οικογένεια, να δουλέψουν σε άλλες πόλεις μακριά από την οικογένειές τους. Το ίδιο συμβαίνει και στην οικογένεια του πρωταγωνιστή του βιβλίου.

Οικογενειακές καταστάσεις, χιούμορ, παρεξηγήσεις και η παιδική ματιά στα πράγματα σε ένα βιβλίο με απολαυστική εικονογράφηση η οποία δεν εικονοποιεί την ιστορία, αλλά αποδίδει με υπερρεαλισμό την άποψη του ήρωα για την πραγματικότητα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Βίκτωρ Μοσχόπουλος

Η σειρά «Χωρίς σωσίβιο» είναι σχεδιασμένη για παιδιά 6-8 ετών, που έχουν κατακτήσει τον μηχανισμό της ανάγνωσης και κάνουν τις πρώτες προσπάθειες να διαβάσουν μόνα τους. Αποτελείται από τρία επίπεδα με αυξανόμενη αναγνωστική δυσκολία. Οι έγχρωμες εικόνες κάνουν ελκυστική την ανάγνωση, οι χαρακτήρες των ηρώων θα κερδίσουν αμέσως τα παιδιά, που θα ταυτιστούν μαζί τους, ενώ οι ιστορίες είναι γραμμένες από καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς. Η παιδαγωγική επιμέλεια, η κατάλληλα επιλεγμένη γραμματοσειρά και το βολικό μέγεθος των βιβλίων, ο αριθμός των λέξεων και οι δραστηριότητες ανάγνωσης στο τέλος κάθε βιβλίου θα κάνουν τη σειρά την πρώτη σας επιλογή.

Αναζητήστε τα βιβλία της σειράς «Χωρίς σωσίβιο», γραμμένα από τους αγαπημένους σας συγγραφείς. Διασκεδαστικές εικονογραφημένες ιστορίες και δημιουργικές δραστηριότητες θα σας κρατήσουν συντροφιά!

ΣΕΙΡΑ: ΧΩΡΙΣ ΣΩΣΙΒΙΟ, ΕΠΙΠΕΔΟ 3, ΔΕΛΦΙΝΑΚΙΑ
ΤΙΤΛΟΣ: Ο μπαμπάς μου... πειρατής
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Βίκτωρ Μοσχόπουλος
ISBN: 978-960-16-4007-5 ΣΧΗΜΑ: 14x21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 40
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 4,90 € ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΙΟΥΛΙΟΣ 2012

Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ