Ο Σίμπα και το Σύμπαν

simbaΗ φιλία μας άνθιζε, όλα ήταν μέλι-γάλα κι ετοιμαζόμασταν για πράγματα μεγάλα.

Η Λενιώ πιστεύει ότι ο γάτος της ο Σίμπα είναι ολόκληρο... το σύμπαν. Και δεν πέφτει έξω.

Τι γίνεται, όμως, όταν ένα καινούριο μέλος εισβάλλει στην οικογένεια; Μπορεί να μοιραστεί η αγάπη; Δύο μαζί είναι καλύτερα από έναν;

Πόσα κείμενα, πόσα παραμύθια, πόσες πραγματείες δεν έχουν γραφτεί για τις γάτες; Το θέμα φαίνεται ανεξάντλητο. Οι γάτες είναι σύντροφοι ψυχής κι έχουν θεραπευτικά και μαγικά χαρίσματα. Είναι παυσίλυπες και παυσίπονες.

Ο Σίμπα και το σύμπαν δεν είναι ένα κείμενο για τις γάτες αλλά ένα παραμύθι με γάτες. Ένα παραμύθι για τη φιλία, τη συντοφικότητα, το μοίρασμα και την καλοσύνη. Ένα παραμύθι γι' αυτά που δεν βλέπουμε αλλά αισθανόμαστε και ξέρουμε ότι υπάρχουν.

H Αργυρώ Πιπίνη είναι ηθοποιός και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά. Έχει σπουδάσει στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής και στις σχολές θέατρου Π. Κατσέλη και Βεάκη. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια (Exploring Character, Exploring Shakespeare, Σύγχρονο Γερμανικό Θέατρο, studio Τσέχωφ). Διδάσκει υποκριτική (ελισαβετιανό θέατρο, ψυχολογικό ρεαλισμό, κλασική κωμωδία) επί 14 χρόνια σε διάφορες σχολές. Έχει ανεβάσει παραστάσεις με τους μαθητές της στα πλαίσια των σπουδών τους και έχει οδηγήσει τους τριτοετείς σπουδαστές της σχολής Βεάκη (το 2000) στις εξετάσεις τους με το θέαμα: «Παίζοντας Σαίξπηρ και Παίζοντας με τον Σαίξπηρ». Ως ηθοποιός έχει δουλέψει στο θέατρο με πολλούς σκηνοθέτες, όπως η Μάγια Λυμπεροπούλου, η Ρούλα Πατεράκη, ο Βίκτωρ Αρδίττης, ο Νίκος Χαραλάμπους, ο Χριστόφορος Χριστοφής και άλλοι, παίζοντας κυρίως ρόλους κλασικού ρεπερτορίου. Κυκλοφορούν  βιβλία της για παιδιά: επίσης ασχολείται με τη μετάφραση παιδικών και εφηβικών βιβλίων, κειμένων για το θέατρο, καθώς και με τη διασκευή κλασικών κειμένων.

Η σειρά «Χωρίς σωσίβιο» είναι σχεδιασμένη για παιδιά 6-8 ετών, που έχουν κατακτήσει το μηχανισμό της ανάγνωσης και κάνουν τις πρώτες προσπάθειες να διαβάσουν μόνα τους. Αποτελείται από τρία επίπεδα με αυξανόμενη αναγνωστική δυσκολία.

Οι έγχρωμες εικόνες κάνουν ελκυστική την ανάγνωση, οι χαρακτήρες των ηρώων θα κερδίσουν αμέσως τα παιδιά, που θα ταυτιστούν μαζί τους, ενώ οι ιστορίες είναι γραμμένες από καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς. Η παιδαγωγική επιμέλεια, η κατάλληλα επιλεγμένη γραμματοσειρά και το βολικό μέγεθος των βιβλίων, ο αριθμός των λέξεων και οι δραστηριότητες ανάγνωσης στο τέλος κάθε βιβλίου θα κάνουν τη σειρά την πρώτη σας επιλογή.

Αναζητήστε τα βιβλία της σειράς «Χωρίς σωσίβιο», γραμμένα από τους αγαπημένους σας συγγραφείς. Διασκεδαστικές εικονογραφημένες ιστορίες και δημιουργικές δραστηριότητες θα σας κρατήσουν συντροφιά!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΡΓΥΡΩ ΠΙΠΙΝΗ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΕΛΙΖΑ ΒΑΒΟΥΡΗ

Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
ΣΕΙΡΑ: ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ   ISBN: 978-960-16-4693-0 ΣΧΗΜΑ: 14x21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 40 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 5,50 € ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012