Οι Μαγκουράτοι

Οι Μαγκουράτοι

Συγγραφέας:Αγαθή Δημητρούκα
Εικονογράφηση:Ανδρομάχη Γιαννοπούλου

Οι «Μαγκουράτοι», πέρα από την ιστορία του Ιταλού Σίλβιο Μαγκουράτι και της οικογένειας που αποκτά στη µεταπολεµική Πάτρα, προβάλλουν τις αξίες της ζωής.

Αξίες όπως η αγωνιστικότητα για να ξεπερνιούνται τα εκάστοτε προβλήµατα, η σύμπνοια, η αλληλεγγύη και η εργατικότητα, για να απολαμβάνουν όλοι την ευτυχία και να µη ζει ο ένας σε βάρος του άλλου, αλλά και η φιλοπατρία, ο φιλειρηνισµός, η φιλοξενία και η αγάπη για τις τέχνες, µα πρώτα απ’ όλα ο έρωτας ως κινητήρια δύναµη των πάντων και ως η δύναµη που ενώνει τους ανθρώπους.

Κι όλα αυτά δοσμένα μέσα από μια διαρκή εναλλαγή φανταστικών στοιχείων και πραγματικών, έτσι ώστε ο νεαρός αναγνώστης να μπαίνει στον χώρο και τον χρόνο του αφηγήματος και να βγαίνει µε γνώσεις γεωγραφίας και ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας.

Μια ιστορία που μοιάζει πολύ με αληθινή. Ταυτόχρονα, είναι μια ιστορία που όλοι θα θέλαμε να είναι αληθινή για το αισιόδοξο μήνυμα που περιέχει: Ναι, όλοι μπορούμε να πετύχουμε, αρκεί να μάθουμε να αγωνιζόμαστε δίχως ποτέ να ξεχνάμε τον συνάνθρωπό μας!

Η Αγαθή Δημητρούκα βρίσκει στο βιβλίο αυτό τον καλύτερο εαυτό της –αυτόν που γνωρίζουμε κυρίως από τους στίχους της– με έντονα υπερβατικά στοιχεία στους χαρακτήρες των ηρώων της, καυστικό χιούμορ και συγκαλυμμένη σάτιρα.

Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ