Οι πιο αστείες και περίεργες συνήθειες των παιδιών

Οι πιο αστείες και περίεργες συνήθειες των παιδιών

Κάθε παιδάκι είναι πολύτιμο στους γονείς του για πολλούς λόγους. Το λατρεύουν και είναι αξιαγάπητο. Όμως ίσως ένα από τα καλύτερα προτερήματά του είναι η ικανότητα του παιδιού να «ζωντανεύει» την ημέρα των γονιών του με γέλιο που προκαλούν οι συνήθειες του.

Ελάτε λοιπόν να γνωρίσουμε μαζί μερικές πραγματικά αστείες συνήθειες, όπως τις διηγούνται οι μητέρες:

asteies-sunitheies-paidiwn 1

Βλέποντας τα πράγματα ανάποδα!

Βλέποντας την αντίστροφη όψη ενός αντικειμένου, μας δίνει ίσως κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με αυτό. Αλλά είναι πράγματι αστείο ο τρόπος που ο μικρούλης ελέγχει τα πράγματα:

«Κάθε φορά που ρωτάω τον γιό μου τι είναι αυτό; Σκύβει και το κοιτάζει ανάποδα μέσα από τα πόδια του. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα από πού το είδε αυτό, αλλά υποθέτω ότι κοιτάζοντας τα πράγματα με αυτό τον τρόπο, τον βοηθά να καταλάβει καλύτερα τι είναι»!

asteies-sunitheies-paidiwn 1

Χορεύει πάντα στην μουσική από τις διαφημίσεις στην τηλεόραση.

Τα πιτσιρίκια αρχίζουν συνήθως να χορεύουν όταν ακούνε μουσική, αλλά ορισμένα κομμάτια λες και έχουν μαγική επίδραση επάνω τους!

«Η κόρη μου σταματάει ότι κάνει, ακόμη και αν κλαίει, μόλις ακούσει το τραγούδι της αγαπημένης μας σειράς. Αρχίζει να χαμογελά και να χορεύει. Στη συνέχεια μόλις τελειώσει γυρίζει πάλι σε αυτό που έκανε πριν»!

asteies-sunitheies-paidiwn 2

Πειραματισμός με μεγάλες λέξεις!

Όπως αναπτύσσεται το λεξιλόγιο του μικροσκοπικού ομιλητή μας, θα οδηγήσει οπωσδήποτε σε κάποιες αξιολάτρευτες κωμικές λεξούλες ή προτάσεις!

«Η κόρη μου μερικές φορές χρησιμοποιεί μεγάλες λέξεις λανθασμένα, βάζοντας τε σε κάθε πρόταση. Λέει για παράδειγμα «το μωρό μου κούκλα κάνει πραγματικά λάθος» ή «Βλέπω απλά κυριολεκτικά τηλεόραση»! Είναι πράγματι πολύ αστείο!

asteies-sunitheies-paidiwn 3

Ρίχνοντας μία πιο προσεκτική ματιά.

Το μικρό σας αγαπά να μαθαίνει, έτσι μπορεί να το «τσακώσετε» να παρατηρεί με δέος σχεδόν οτιδήποτε.

«Ο γιός μου, του αρέσει να βλέπει πρώτα κάθε πράγμα και μετά να το αγγίξει. Αν δει κάτι κάτω στο έδαφος, θα καθίσει οκλαδόν και θα το παρατηρεί έχοντας τα χέρια του πίσω στην πλάτη. Θα μας κάνει πάντα να γελάμε»!

asteies-sunitheies-paidiwn 4

Μιμείται τα ζώα.

Όταν το μικρούλι, σας παρουσιάσει τον πρώτο του πίνακα σαν ένας μικρός ιμπρεσιονιστής, σίγουρα αξίζει να χαμογελάσετε. Η μίμηση της συμπεριφοράς είναι ο τρόπος των παιδιών να κατανοήσουν πως λειτουργούν όλα γύρω τους, ακόμη και οι τετράποδοι φίλοι τους.

«Μία από τις αστείες συνήθειες της κόρης μου, είναι όταν μιμείται το σκυλί μας. Γαβγίζει και τρέχει γύρω από το σπίτι»!

asteies-sunitheies-paidiwn 7

Διασκεδάζουν μόνα τους.

Όταν αρχίσουν να αναπτύσσουν την αίσθηση του χιούμορ, δεν θα αργήσουν να διασκεδάζουν και να γελούν μόνα τους. Και αυτά τα γέλια θα είναι μουσική και στα δικά σας αυτιά!

«Μία από τις πιο αστείες συνήθειες για τα δίδυμα κοριτσάκια μου, είναι να τρέχουν γύρω σε κύκλους όσο πιο γρήγορα μπορούν, να πέσουν κάτω και μετά να αρχίσουν πάλι να τρέχουν. Αυτό τα κάνει να γελούν ασταμάτητα, έτσι γελάω και εγώ»!

asteies-sunitheies-paidiwn 8

Επιθεωρώντας τα φαγητά

Το σχολαστικό παιδί στο φαγητό δεν είναι κάτι μόνο κακό! Μπορεί να είναι και διασκεδαστικό για τους γονείς.

«Η μικρότερη κόρη μας έχει τόσες πολλές συνήθειες που πραγματικά αγαπάμε, αλλά η καλύτερη είναι όταν προσπαθεί να δοκιμάσει ένα καινούργιο τρόφιμο για πρώτη φορά. Πρώτα το εξετάζει προσεκτικά, το σπρώχνει ή φεύγει μακριά από αυτό. Μετά το παίρνει και το μυρίζει. Ύστερα το ακουμπά στα χείλη της παίρνει μία γεύση και το βάζει όλο στο στόμα της! Είναι πράγματι πολύ χαριτωμένο»!

asteies-sunitheies-paidiwn 5

Επισκέπτεται κάθε τουαλέτα

Όταν το τερατάκι σας μάθει να μην λερώνει την πάνα του, είναι πρόθυμο να δείξει τις νέες του δεξιότητες παντού.

«Η πιο αστεία συνήθεια της κορούλας μου είναι να πηγαίνει σε κάθε τουαλέτα. Δεν έχει σημασία που βρισκόμαστε θα ρωτήσει : «Μαμά, υπάρχει μία τουαλέτα εδώ;»

asteies-sunitheies-paidiwn 6

Παίζοντας με τον αφαλό του.

Αγαπημένα αντικείμενα για να εξερευνήσουν; Το δικό τους σώμα.

«Η αγαπημένη αστεία συνήθεια του μικρού μου είναι να παίζει με τον αφαλό του. Δεν χρησιμοποίησε ποτέ τον αντίχειρά του σαν πιπίλα, αλλά όταν παίζει με τον αφαλό του είναι σημάδι κούρασης»!

Αξιολάτρευτα πιτσιρίκια με αξιολάτρευτες μικρές συνήθειες!