Οι ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Οι ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Τι είναι οι ραγάδες στην εγκυμοσύνη; Οι ραγάδες είναι μικρές ραβδώσεις στο δέρμα που εμφανίζονται πιο συχνά στην κοιλιακή χώρα στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης, όταν η κοιλιά αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς για να φιλοξενήσει ένα αυξανόμενο μωρό. Μερικές γυναίκες εμφανίζουν ραγάδες και στους γλουτούς, τους μηρούς, τους γοφούς και το στήθος. Οι ραγάδες προκαλούνται από αλλαγές στον ελαστικό υποστηρικτικό ιστό που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα. Είναι ροζ, κοκκινωπό καφέ, μοβ, ή σκούρο καφέ, ανάλογα με το χρώμα του δέρματος σας. Αργότερα ξεθωριάζουν, αν και ποτέ δεν εξαφανίζονται εντελώς.

Πώς μπορώ να ξέρω αν θα εμφανίσω ραγάδες; Είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Τουλάχιστον το ήμισυ των εγκύων γυναικών εμφανίζουν ραγάδες, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος θα εμφανίσει και ποιος όχι. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες να κάνει κανείς ραγάδες.

Η έρευνα δείχνει ότι η γενετική παίζει ρόλο: Αν η μητέρα ή η αδελφή σας εμφάνισε ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε και εσείς. Επίσης, μερικές μελέτες δείχνουν ότι οι νεότερες μητέρες, κυρίως οι έφηβες, είναι πιο επιρρεπείς στο να κάνουν ραγάδες.

Επιπλέον, το δέρμα σας θα επεκταθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπτύξετε ραγάδες. Για το λόγο αυτό, έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσετε ραγάδες εάν: Κερδίσετε πολύ βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχετε ένα μεγάλο μωρό. Έχετε περίσσεια αμνιακά υγρά Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω την εμφάνιση των ραγάδων;

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε.καλό θα ήταν να μην ξεπεράσετε το προτεινόμενο όριο των 11 κιλών που θα πάρετε στην εγκυμοσύνη σας. Δυστυχώς επίσης δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οποιαδήποτε από τις κρέμες και τα έλαια που ισχυρίζονται την πρόληψη ραγάδων έχουν πραγματικό αποτέλεσμα.

Υπολογισμός ιδανικού βάρους κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας