Όμορφα ντυμένη στην εργασία μου χωρίς να ξοδέψω μια περιουσία για  ρούχα εγκυμοσύνης.

Όμορφα ντυμένη στην εργασία μου χωρίς να ξοδέψω μια περιουσία για ρούχα εγκυμοσύνης.

Για τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης, δεν υπάρχει μάλλον πρόβλημα. Όλες οι μέλλουσες μανούλες μπορούν να φορούν τα ρούχα τους. Ίσως χρειαστεί να μην κουμπώσουν ένα κουμπί στη φούστα ή στο παντελόνι, αλλά να το καλύψουν όμορφα με τη μπλούζα ή το πουλόβερ!

Λίγο αργότερα όταν δεν θα φαίνεστε ακόμη έγκυος, απλώς λίγο πιο παχουλή, μπορείτε να αγοράσετε φούστα ή παντελόνι με ελαστικό κορδόνι στη μέση και απλά ένα νούμερο μεγαλύτερο από το κανονικό σας. Αυτά τα ρούχα δεν είναι ακριβά και είναι πολύ βολικά.

Πουλόβερ, μακρύ μπουφάν και ζακέτες, χαλαρά πουκάμισα και κολάν, εξυπηρετούν θαυμάσια τις ανάγκες για το καθημερινό ντύσιμο στην δουλειά, χωρίς να αποκαλύπτουν την εγκυμοσύνη. Εάν δεν το έχετε πει ακόμη στους συναδέλφους σας, αυτά τα ρούχα θα κρατήσουν για λίγο ακόμη το μυστικό σας! Θα τα χρησιμοποιήσετε επίσης μετά τον τοκετό ώσπου να χάσετε τα επιπλέον κιλά της εγκυμοσύνης.

Όταν μάθουν στην εργασία σας ότι είστε έγκυος, εάν πρέπει να ντύνεστε «καλά», πέντε βασικά κομμάτια με παρόμοια υφάσματα και χρώματα που ταιριάζουν θα σας λύσουν τα χέρια: ένα παντελόνι, μία φούστα, ένα φόρεμα, μπουφάν και ένα σακάκι. Συνδυάστε ένα πουκάμισο με τη φούστα ή το παντελόνι. Το σακάκι με το φόρεμα, το παντελόνι ή τη φούστα. Ή ακόμη το φόρεμα μόνο του!

Μην ξεχάσετε τις φίλες σας που απέκτησαν παιδάκι πριν από σας. Όσα περισσότερα ρούχα εγκυμοσύνης δανειστείτε τόσο το καλύτερο!

Προσοχή μην ξεχάσετε τα πόδια σας! Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα πόδια μερικές φορές μεγαλώνουν λίγο, επίσης χρειάζεται να προσέξουμε την ισορροπία μας, γιατί αλλάζει το κέντρο βάρους του κορμιού. Έτσι, πρέπει για λίγο να ξεχάσουμε τα ψηλά κομψά τακούνια μας και να φοράμε ή μπαλαρίνες ή γόβες με χαμηλό και σταθερό τακούνι, άλλωστε οι ώρες στο γραφείο είναι αρκετές. Και η προσπάθεια να ισορροπήσουμε στα τακούνια με την μεγάλη κοιλιά μας, δεν είναι και η καλύτερη εικόνα!

Τι γίνεται με πιο επίσημες περιστάσεις;

Αν χρειαστεί να πάτε στο γραφείο σας πιο καλά ντυμένη, μία είναι η συμβουλή όλων των σχεδιαστών μόδας : «το μαύρο μικρό φόρεμα»! Είναι κομψό, μας αδυνατίζει, φοριέται όλες τις εποχές και πηγαίνει με τα πάντα! Με τα κατάλληλα δε αξεσουάρ μπορείτε να το φορέσετε από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Χωρίς άγχος και πανικό, ψάξτε πρώτα καλά τη ντουλάπα σας. Η μόδα αλλάζει και όλοι έχουμε λίγο πιο φαρδιά ή ριχτά ρούχα που μπορούμε να τα φορέσουμε καθημερινά στην εργασία μας, αποφεύγοντας έτσι να χαλάσουμε πολλά χρήματα.

Άλλωστε η κομψότητα μετριέται με το γούστο και όχι πάντα με την ποσότητα!