Όμορφη σ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όμορφη σ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μέρος (β') - Εβδομάδες 21- 42.

Εβδομάδα 21. Παίρνετε βάρος.
Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να παίρνετε περίπου ένα κιλό την εβδομάδα. Λίγο περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το τι θα σας πει ο γυναικολόγος.

Εβδομάδα 22. Αποτρίχωση.
Οι γάμπες, οι μασχάλες, η γραμμή του μπικίνι και το άνω χείλος μπορεί να έχουν περισσότερες τρίχες λόγω όλων αυτών των ορμονών της εγκυμοσύνης.
Ακολουθήστε τον πιο φυσικό τρόπο αποτρίχωσης, το ξυράφι, το τσιμπιδάκι και το κερί με προσοχή.

Εβδομάδα 23. Botox.
Όπως και με πολλά άλλα μέσα ομορφιάς, το Botox, η ασφαλής ενέσιμη πλήρωση της ρυτίδας δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμη από τους επιστήμονες, για την έγκυο γυναίκα. Το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε.

Εβδομάδα 24. Μακιγιάζ.
Φροντίστε να είναι απλό, είναι ο χρυσός κανόνας για κάθε μακιγιάζ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εβδομάδα 25. Ανησυχίες για το βάρος της εγκυμοσύνης.
Αν όλη τη ζωή σας προσέχατε το βάρος σας, τώρα ίσως είναι αποθαρρυντικό και μερικές φορές καταθλιπτικό να παρακολουθείτε τη ζυγαριά σας να πηγαίνει όλο και πιο πάνω. Ψυχραιμία είναι περαστικό.
Ένα μωράκι μεγαλώνει στην κοιλιά σας! Απλά προσέξτε τη διατροφή σας.

Εβδομάδα 26. Φακοί επαφής και γυαλιά.
Τα μάτια είναι ένα ακόμη φαινομενικά τυχαίο τμήμα του σώματος που επηρεάζονται από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης. Ίσως η όρασή σας μειωθεί και δεν αισθάνεστε άνετα με τους φακούς. Δεν ανησυχείτε. Είναι όλα προσωρινά.

Εβδομάδα 27. Στήριξη της πλάτης.
Μεταξύ της κοιλιάς που συνεχώς μεγαλώνει και της πλάτης σας που πονά, δεν είναι εύκολο να σταθείτε, πολύ περισσότερο να σταθείτε ίσια! Υπομονή θα περάσει και αυτό.

Τρίτο τρίμηνο.
Εβδομάδα 28. Πρησμένα μάτια.
Νιώθετε σαν να μπορούσατε να χωρέσετε μία εβδομάδας άπλυτα ρούχα σε αυτές τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας. Οι δύο κύριοι ένοχοι είναι η κατακράτηση νερού και η κόπωση. Έτσι πίνετε άφθονο νερό και προσπαθήστε να ξεκουράζεστε.

Εβδομάδα 29. Ύπνος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Μία ξεκούραστη νύχτα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που το κουρασμένο πρόσωπό σας λαχταρά, αλλά είναι λίγο δύσκολο να είστε άνετα με αυτή την μπάλα του μπάσκετ κάτω από το νυχτικό σας.
Η λύση είναι να βρείτε την κατάλληλη θέση, ιδανικά γυρίστε στο πλάι.

Εβδομάδα 30. Πρησμένα πόδια.
Τα πρησμένα πόδια και οι αστράγαλοι δεν είναι σέξι, αλλά είναι αυτό που έχουν οι περισσότερες γυναίκες στην εγκυμοσύνη τους.

Εβδομάδα 31. Πεντικιούρ.
Ένα καλό πεντικιούρ μπορεί να κάνει θαύματα στο τελευταίο αυτό τρίμηνο, θα καταπραΰνει τον πόνο στα πόδια, θα αυξήσει την κυκλοφορία, θα μειώσει το οίδημα, για να μην αναφέρουμε πόσο πιο όμορφη θα αισθανθείτε.

Εβδομάδα 32. Θεραπεία για τη φλεβίτιδα.
Ναι μπορείτε να τη μισήσετε, αλλά η φλεβίτιδα ή τα πρησμένα αιμοφόρα αγγεία είναι στην πραγματικότητα απαίσια στην όψη, αλλά όχι επιβλαβής. Λοιπόν περπατάτε πολύ, να κοιμάστε στο αριστερό πλευρό σας, προσέξτε το βάρος σας και παίρνετε τις βιταμίνες σας. 

Εβδομάδα 33. Ξηρό δέρμα.
Άλλη μία παρενέργεια της επέκτασης του σώματός σας και της κοιλιάς που δεν σταματά να μεγαλώνει, ευτυχώς, είναι το ξηρό δέρμα και η φαγούρα. Η καλή ενυδατική κρέμα θα σας ανακουφίσει.

Εβδομάδα 34. Μαγουλάκια.
Αν τα μάγουλά σας στρογγύλεψαν όπως η κοιλιά σας αυτές της μέρες, είστε σε καλό δρόμο. Οι περισσότερες γυναίκες αποκτούν αυτή την καλή όψη στο τρίτο τρίμηνο.

Εβδομάδα 35. Μπανιέρα και εγκυμοσύνη.
Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στον μύθο του βρώμικου νερού της μπανιέρας που θα εισέλθει στον τράχηλο της μήτρας και θα προκαλέσει λοίμωξη. Προσέξτε την θερμοκρασία του νερού να μην είναι πολύ ζεστό.

Εβδομάδα 36. Το στυλ των μαλλιών.
Το βάρος της εγκυμοσύνης έχει επηρεάσει το πρόσωπό σας; Μάλλον ναι. Ένας πολύ καλός τρόπος για την επίτευξη της ψευδαίσθησης του αδυνατίσματος είναι να ξεκινήσετε με τα μαλλιά σας.

Ζητήστε τη γνώμη του κομμωτή σας και δείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα.

Εβδομάδα 37. Ετοιμάστε τη τσάντα για το νοσοκομείο.
Η σπουδαία ημέρα έρχεται! Ετοιμάστε λοιπόν τη τσάντα για το νοσοκομείο αν δεν την έχετε ήδη έτοιμη.

Εβδομάδα 38. Φτιάξτε το εκμαγείο της κοιλιάς σας.
Είναι κάτι διασκεδαστικό, που το συνήθιζαν από αρχαιοτάτων χρόνων, και που μπορείτε να το κάνετε με τη βοήθεια του συντρόφου σας ή των φίλων σας. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές ιδέες.

Εβδομάδα 39. Ορμόνες εγκυμοσύνης και ιδρώτας.
Αυτές οι ενοχλητικές ορμόνες, μαζί με την αυξημένη ροή του αίματος στο δέρμα και την αύξηση του μεταβολισμού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα σας κάνει να ιδρώνετε σε απελπιστικό βαθμό.
Πίνετε άφθονο νερό, φοράτε ελαφριά ρούχα, μην σκεπάζεστε βαριά το βράδι, μην μένετε στον ήλιο ή σε πολύ ζεστό περιβάλλον.

Εβδομάδα 40. Μάσκα προσώπου.
Όλες οι μάσκες προσώπου είναι εύκολες να τις εφαρμόσετε στο σπίτι, ανακουφίζουν, δροσίζουν και ενυδατώνουν το πρόσωπο.

Εβδομάδα 41. Ξύρισμα.
Οι γάμπες σας είναι χάλια! Ξυρίστε τες με προσοχή και πολύ αφρό. Μετά μην ξεχάσετε την ενυδατική κρέμα σας.

Εβδομάδα 42. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας.
Αυτή την εβδομάδα, περιποιηθείτε τον εαυτό σας, γιατί μάλλον χρειάζεστε χρόνο για σας, αγάπη και φροντίδα, και φυσικά δεν θα έχετε χρόνο μόλις έρθει το μωράκι σας.

Διαβάστε το μέρος (α')- Εβδομάδες 1-20 πατώντας εδώ.