5 Τρόποι για να ξεκολλήσουμε τα παιδιά από τις οθόνες το καλοκαίρι

Τα σχολεία έκλεισαν και οι περισσότεροι από εμάς τους γονείς ακόμα δουλεύουμε. Τα παιδιά τις πρωινές ώρες είναι στο σπίτι και τα περισσότερα από αυτά όσο εμείς λείπουμε περνάνε το χρόνο τους μπροστά σε μια οθόνη. Bλέπουν τηλεόραση, παίζουν video games ή παιχνίδια στο τάμπλετ.

Έχω έρθει κι εγώ αντιμέτωπη με αυτή τη πραγματικότητα. Η Ίριδα να κολλάει στην τηλεόραση με κινούμενα σχέδια και ο Ερμής να παίζει στο τάμπλετ . Και όταν τους λες ότι ήρθε η ώρα να τα κλείσουν παραπονιούνται γιατί δεν έχουν τι να κάνουν.

5 Τρόποι για να ξεκολλήσουμε τα παιδιά από τις οθόνες το καλοκαίρι:

  1. Βάλτε πρόγραμμα. Συμφωνήστε μαζί με τα παιδιά πόση ώρα μπορούν να παίζουν video games και να δουν τηλεόραση μέσα στη μέρα.
  2. Στον ελεύθερο χρόνο σας ασχοληθείτε μαζί τους. Βρείτε ένα παιχνίδι να παίζετε όλοι μαζί στο σπίτι, βγείτε μαζί τους έξω, μια βόλτα στην παιδική χαρά είναι πάντα καλή ιδέα.
  3. Φροντίστε να έρχονται στο σπίτι φίλοι τους. Τα παιδιά περνούν πολύ ωραία όταν είναι με φίλους και είναι σίγουρο ότι δεν θα βαρεθούν μαζί τους.
  4. Summer camp. To Summer camp είναι μια πολύ ωραία λύση αφού τα παιδιά περνάνε το χρόνο τους κάνοντας ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και το μεσημέρι επιστρέφουν σπίτι.
  5. Κατασκήνωση. Για τα μεγαλύτερα παιδιά η κατασκήνωση είναι μια πολύ ωραία εμπειρία. Θα περάσουν μερικές μέρες μακριά από το σπίτι, θα γνωρίσουν καινούριους φίλους και θα αναπτύξουν την αυτονομία τους.
Όνομα Συγγραφέα:
Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω...