Μα πως κοιμάται έτσι;

Προχθές ο Οδυσσέας είχε ιδιαίτερα ανήσυχο ύπνο...

Τον άκουγα από τη συσκευή ενδοεπικοινωνίας να στριφογυρνάει ατελείωτα, σε στιγμές μάλιστα έκλαιγε. 

Πήγα να τον δω και τον βρήκα να κοιμάται σε μια στάση που μόνο οι "γιόγκιδες" μπορούν να κοιμηθούν.

Με τον πωπουδάκο τουρλωμένο και το κεφαλάκι του σε σχεδόν κατακόρυφη θέση

Αφού τον έβγαλα φωτογραφία, τον έβαλα σε κανονική θέση και πριν προλάβω να βγω από το δωμάτιο να τον πάλι στην ίδια θέση.

Προσπάθησα κανά δυό φορές αλλά μάταια, τον άφησα όπως βολευόταν και πήγα για ύπνο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφερα να κοιμηθώ με απόλυτη ησυχία καθώς αισθανόμουν μια ανησυχία για τον τρόπο που κοιμόταν.

Το πρωί πήρα τηλέφωνο τον παιδίατρο να τον ρωτήσω.

Παρένθεση: είναι σημαντικό ο γιατρός που σας παρακολουθεί να σου μεταφέρει την απόλυτη ασφάλεια ότι δεν ενοχλείται όταν τον παίρνεις τηλέφωνο, γιατί σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι ότι είναι δίπλα σου.

Του είπα ότι ο Οδυσσέας κοιμάται με αυτό τον τροπο και μου είπε ότι είναι από τους πιο συνηθισμένους τρόπους που κοιμούνται τα παιδάκια και μάλιστα αυτός ο τρόπος δείχνει ότι κοιμάται βαθιά surprise.

-Με ρώτησε εάν έχω παρατηρήσει κάτι άλλο που θα ήθελα να του αναφέρω σε σχέση με τον ύπνο του Οδυσσέα.

-Του είπα ότι ιδρώνει πολύ στο κεφαλάκι του.

-Μου είπε ότι και αυτό δηλώνει ότι είναι σε βαθύ ύπνο και να μην ανησυχώ απλά να προσέξω να μην τον σκεπάζω πολύ βαριά και να έχει πάντα σχετική δροσιά στο δωμάτιο του.

Στο τέλος μου ζήτησε να παρατηρήσω στον ύπνο του εάν βάζει το κεφαλάκι του επάνω στα κουκλάκια του, επάνω στο πλαϊνό του κρεβατιού και γενικά εάν παρατηρώ ότι θέλει να έχει το κεφάλι του ανασηκωμένο.

Σε αυτή την περίπτωση εάν παρατηρήσω κάτι τέτοιο θα πρέπει να τον πάρω τηλέφωνο άμεσα, καθώς είναι σημαντικό σημάδι που μπορεί να δείχνει παιδική υπνική άπνοια.

Επίσης, μου είπε να προσέξω εάν μαζί με το σήκωμα του κεφαλιού που ενστικτωδώς κάνει, ροχαλίζει κιόλας (Ένα ακόμη σημάδι για την υπνική άπνοια).

Ξεκίνησα να τον παρακολουθώ στον ύπνο του, ενίοτε ροχαλίζει αλλά όπως μου είπε και ο γιατρός εάν ροχαλίζει σε κάποιες μόνο στιγμές δεν υπάρχει πρόβλημα (φιου).
Ο Χρήστος λέει ότι το παιδί έχει πάρει από εμένα cheeky

Συμβουλή! προσέξτε το παιδάκι σας και τον τρόπο που κοιμάται αξίζει τον κόπο!!! όχι μόνο γιατί είναι υπέροχο να το κοιτάτε, αλλά και για λόγους πρόληψης...

 

Περισσότερα άρθρα από την Αγγελική εδώ.

 

 

Όνομα Συγγραφέα:
Γεια! Είμαι η Αγγελική Μπαμπαλούκα, Έχω δουλέψει για πολλά χρόνια ως marketer σε μεγάλες εταιρείες αλλά ακόμη περισσότερα χρόνια στο εμπορικό τμήμα διάφορων μέσων μαζικής επικοινωνίας. Ως...