Πάρτι γενεθλίων

Πάρτι γενεθλίων

Τα πρώτα γενέθλια του μικρού σας ήταν μία υπέροχη γιορτή με την οικογένειά σας και τους δικούς σας φίλους. Άλλωστε τι γνωρίζουν από γιορτές και πάρτι τα τοσοδούλικα μωράκια μας. Τώρα όμως που το παιδάκι δεν είναι πλέον μωρό, έχει κάποιους δικούς του φίλους, είναι κοινωνικό, καταλαβαίνει και χαίρετε για τα γενέθλιά του και τα κεράκια που θα σβήσει.

Έτσι λοιπόν και εσείς σκέπτεστε ότι αυτή τη χρονιά θα γιορτάσετε διαφορετικά και βεβαίως καλύτερα για το παιδί τα γενέθλιά του. Όμως πριν κανονίσετε ένα κλόουν ή τον Μίκυ και τη Μίνι να έρθουν στο σπίτι, θυμηθείτε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το παιδικό πάρτι γενεθλίων. Τα νήπια και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας εντυπωσιάζονται και τρομάζουν εύκολα. Έτσι μην οργανώσετε κάτι φανταχτερό για να τα ευχαριστήσετε.

Προσέξτε τη διάρκεια της γιορτής

Γνωρίζοντας πότε πρέπει να τελειώσει το πάρτι είναι το κλειδί για την επιτυχία της γιορτής. Για τα παιδάκια των δύο ετών, μία ώρα ή μιάμιση είναι υπέρ αρκετή. Για τα παιδάκια από τριών έως πέντε ετών, μιάμιση με το πολύ δύο ώρες είναι επίσης αρκετή. Προσέξτε την ώρα της πρόσκλησης. Αργά το πρωί ή αμέσως μετά το μεσημεριανό είναι ο καλύτερος χρόνος για το πάρτι, σύμφωνα με το πρόγραμμα των περισσοτέρων μικρών. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε, είναι ένα δωμάτιο γεμάτο με νυσταγμένα και γκρινιάρικα παιδιά. Προσπαθήστε να μην καλέσετε πάρα πολλά παιδιά. Συνήθως έχει κακό αποτέλεσμα.

Ρωτήστε τη γνώμη του

Φυσικά εσείς θα αποφασίσετε για το πάρτι, πότε και που θα γίνει, όμως αφήστε το παιδάκι να σας πει μία γνώμη. Με τον τρόπο αυτό θα είναι πολύ χαρούμενο περιμένοντας την μεγάλη μέρα και συγχρόνως θα έχει την αίσθηση ότι έχει και αυτό τον έλεγχο της γιορτής του. Τα παιδιά στα τρία και τέσσερα χρόνια τους θα μπορέσουν να σας πουν τη γνώμη τους για τη διακόσμηση, τα παιχνίδια και τι γεύση τούρτας θέλουν.

Μην αφήνετε τους γονείς να μαντέψουν

Στην πρόσκληση, μαζί με την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο της γιορτής, μην παραλείψετε να αναφέρετε πότε θα τελειώσει το πάρτι, αν θα σερβίρετε μεσημεριανό, ειδικά αν είναι ώρα φαγητού, αν οι γονείς είναι καλεσμένοι και μπορούν να μείνουν (αν το παιδί είναι κάτω των πέντε ετών, θέλουν να μείνουν). Είναι καλύτερο να το διευκρινίσετε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Προγραμματίστε τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών

Τα νήπια και τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, δεν μπορούν να είναι προσηλωμένα πολύ ώρα σε κάποια δραστηριότητα, έτσι προσπαθήστε, ότι παιχνίδι οργανώσετε να έχει μικρή διάρκεια. Μία καλή ιδέα είναι να στολίσει το κάθε παιδάκι μόνο του το γιορταστικό καπέλο του. Επίσης να ζωγραφίσουν ένα μεγάλο φύλλο χαρτιού.

Δεν έχετε υποχρέωση να διασκεδάσετε τους ενήλικες

Η ευγένεια σας υπαγορεύει να είστε άψογη οικοδέσποινα. Όμως μην ξεχνάτε ότι η προτεραιότητα σας πρέπει να είναι τα παιδάκια. Προσφέρετε φυσικά κάποιο ρόφημα και σνακ και αφήστε τους να γνωριστούν και να διασκεδάσουν μεταξύ τους. Ξέρουν ότι εσείς πρέπει να επικεντρωθείτε στην ομαλή διεξαγωγή της γιορτής χωρίς προβλήματα για τους μικρούς επισκέπτες.

Πείτε ναι στη βοήθεια

Οι συγγενείς και στενοί φίλοι μπορούν να σας βοηθήσουν την ημέρα των γενεθλίων του μικρού σας. Επίσης, αν η μητέρα του μικρού καλεσμένου σας θέλει να σας βοηθήσει, μην αρνηθείτε. Άλλωστε και εσείς μπορεί κάποια στιγμή να βοηθήσετε μία άλλη μητέρα.