Πιο εύκολα έγκυος στις διακοπές

εγκυμοσύνη πιο εύκολα έγκυος στις διακοπέςΌπως γνωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια, το να μείνετε έγκυος χρειάζεται συχνά περισσότερη προσπάθεια από μία νύχτα, πολλές φορές μπορεί να περάσουν μήνες αναμονής.

Οι λόγοι για αυτή τη μεγάλη αναμονή, που κατά μέσο όρο είναι 6 μήνες προσπάθειας, μπορεί να είναι πολλοί και περίπλοκοι, αλλά ένας γνωστός παράγοντας που τον αντιμετωπίζουν όλοι καθημερινά και επιρεάζει τη γονιμότητα είναι το άγχος.

Πολλά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να αποκτήσουν παιδί αποφασίζουν να εξαλείψουν τον παράγοντα του άγχους, που πολλές φορές ευθύνεται για αυτό το πρόβλημα, προσπαθώντας να συλλάβουν σε περίοδο διακοπών. Η δουλεία και τα ζητήματα της καθημερινότητας είναι οι κύριες πηγές άντλησης του άγχους. Έτσι μια πολύ απλή και εύκολή σκέψη είναι να πάτε διακοπές ξεχνώντας για λίγες μέρες τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Οι επιστήμονες δεν είναι σαφείς σχετικά με το γιατί το άγχος εμποδίζει σε αρκετές περιπτώσεις τη σύλληψη ενός παιδιού, αλλά ανεξάρτητα από την αιτία, τα αποτελέσματα είναι αρκετά σαφή. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που συχνά ανησυχούν για πράγματα όπως η εργασία ή τα χρήματα έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν από εκείνες που δεν το κάνουν. Οι διακοπές έχουν συνδυαστεί με την έννοια της χαλάρωσης, οπότε είναι λογικό να επιλέξει αυτόν τον τρόπο ένα ζευγάρι αν θελήσει να αποκτήσει παιδί.

Όσοι επιθυμούν να χαλαρώσουν, να αναζωπυρώσουν τη σχέση τους, ή να αποκτήσουν ένα παιδί, χωρίς το άγχος της καθημερινότητας, κάνουν ενα ταξίδι διακοπών.

Οι στατιστικές έχουν δείξει πως οι περισσότεροι που πάνε διακοπές για αυτό τον λόγω είναι ζευγάρια ηλικίας περίπου τριάντα χρονών, που έχουν προσπαθήσει να συλλάβουν παιδί πάνω από οκτώ μήνες, και όπως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να κάνουν ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινής ζωής: Οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν επίσης απαιτητικές θέσεις εργασίας. Ακόμα υπάρχουν ορισμένα ζευγάρια που αποφασίζουν να πάνε διακοπές ύστερα από την παρότρυνση του ιατρού τους.

Τι να εξετάσετε πριν κάνετε την κράτησή σας

Ρίξτε μια καλή ματιά στο πώς σκέφτεστε εσείς και ο συντροφός σας την έννοια της χαλάρωσης και πως την έχετε συνδυάσει, για παράδειγμα με μια παραλία, με κάποια πολή που δεν έχετε επισκευτεί ή την γνωρίσατε στο παρελθόν και σας άρεσε, με βουνό. Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά ή να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Απλά σιγουρευτείτε ότι το περιβάλλον που θα επιλέξετε είναι ευνοϊκό για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Στη συνέχεια επιλέξτε ημερομηνία κοντά στις γόνιμες μέρες σας.

Τι θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας και τι να αφήσετε πίσω

Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ένα τεστ ωορρηξίας και να γνωρίζετε τις κατάλληλες στάσεις που ευνοούν τη σύλληψη. Εάν έχετε άλλα παιδιά αποφύγετε να τα πέρετε μαζί σας γιατί θα σας εμποδίσουν να χαλαρώσετε όσο θα θέλατε. Επιδιώξτε να έχετε εμπιστοσύνη στο άτομο που θα αφήσετε τα παιδιά για να μην έχετε άγχος για αυτό. Θα σας οφελούσε επίσης να μην πάρετε μαζί σας το κινητό σας ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να σας φέρει σε επαφή με τα άγχη και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να φάτε καλά να ξεκουραστείτε και να απολάυσετε τον σύντροφό σας.

Τι να κάνετε αν δεν μπορείτε να ξεφύγετε πηγαίνοντας κάποιο ταξίδι

Μειώστε το στρες με κάποια άσκηση, γιόγκα, διαλογισμό, ή ό, τι άλλο σας επιτρέπει να νιώσετε στιγμές χαλάρωσης. Ταυτόχρονα, κάντε κάποιες κινήσεις για να επανασυνδεθείτε με το σύντροφό σας. Δοκιμάστε ένα γεύμα για δύο. Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα πάρτε μια μέρα άδεια από τις δουλειές σας από κοινού. Ακόμα αν ξέρετε ότι έχετε ωορρηξία μπορείτε να δοκιμάσετε να περάσετε τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις.