Πώς μπορείτε να κρατήσετε το παιδί σας ασφαλές  γύρω από τα κατοικίδια ζώα σας;

Πώς μπορείτε να κρατήσετε το παιδί σας ασφαλές γύρω από τα κατοικίδια ζώα σας;

Έχετε δίκιο να ανησυχείτε ότι το παιδί σας και τα κατοικίδια ζώα σας δεν μπορούν να είναι πάντα μαζί. Πολλά κατοικίδια ζώα είναι εξαιρετικά καλά με τα μικρά παιδιά, αλλά ακόμη και ήπια κατοικίδια μπορεί να δαγκώσουν ένα παιδί. Το κλάμα ενός νεογέννητου μπορεί να ενοχλήσει το ζώο και το παιδί όταν θα έχει μεγαλώσει αρκετά μπορεί να τραβήξει την ουρά ή τα μουστάκια του ζώου και να το εκνευρίσει.

Για τα πρώτα χρόνια ζωής του μωρού σας λοιπόν το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μένει ποτέ μόνο του με το κατοικίδιο ζώο. Αφήστε τους να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο σταδιακά υπό την επίβλεψη σας. Εάν έχετε ένα σκυλί που χαρακτηρίζεται για την επιθετικό του χαρακτήρα, καλό θα ήταν να το εκπαιδεύσετε με την βοήθεια ενός εκπαιδευτή.

Πολλοί επαγγελματίες εκπαιδευτές προσφέρουν εξειδικευμένες τάξεις για να διδάξουν τους σκύλους πως θα πρέπει να είναι με ένα μικρό παιδί. Αλλά εάν οποιοδήποτε κατοικίδιο ζώο εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για το παιδί σας, ήρθε η ώρα να του βρείτε κάποιο χώρο στο σπίτι, στον οποίο να μην έχει καμια επαφή με το παιδί. Τέλος έχοντας κατοικίδια ζώα παρουσιάζονται και άλλοι, λιγότερο προφανείς κίνδυνοι για τα παιδιά. Το παιδί σας λοιπόν θα πρέπει να μην έχει πρόσβαση στην τροφή ή το νερό του κατοικίδιου ζώου.