Πώς να χειριστείτε καλύτερα κάποιους πόνους της εγκυμοσύνης

Πώς να χειριστείτε καλύτερα κάποιους πόνους της εγκυμοσύνης

Είναι πράγματι αλήθεια ότι το αγαπημένο σας πικάντικο πιάτο σας έφερε καούρα; Καθώς μεγαλώνει η κοιλιά σας πονάει η πλάτη;

Μεγαλώνοντας ένα νέο ανθρωπάκι στο σώμα σας είναι πράγματι σκληρή δουλειά και χωρίς καμία αμφιβολία θα το επιβαρύνει.

Δείτε παρακάτω κάποιες συμβουλές για να ανακουφιστείτε από τους πόνους της εγκυμοσύνης και πότε πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για να σας βοηθήσει.

1. Πονοκέφαλοι.
Αισθάνεστε σαν να σας πιέζει το κεφάλι σας, ή έχετε ένα σταθερό βουβό πόνο και στις δύο πλευρές του κεφαλιού σας; Μάλλον είναι η γνωστή κεφαλαλγία, ένα κοινό σύμπτωμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα στο πρώτο τρίμηνο.

2. Αιμορροΐδες.
Οι αιμορροΐδες είναι κιρσοί, τα αιμοφόρα αγγεία που τώρα είναι ασυνήθιστα πρησμένα, που εμφανίζονται στην πρωκτική περιοχή. Μπορεί να προκαλούν απλώς φαγούρα, ή να είναι εξαιρετικά επώδυνα και μερικές φορές προκαλούν αιμορραγία από το ορθό, ιδιαίτερα στη διάρκεια της κυκλοφορίας του εντέρου. Ορισμένες γυναίκες παθαίνουν αιμορροΐδες για πρώτη φορά στη ζωή τους, ή αν υπήρχαν πριν, είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστούν και πάλι τώρα.

3. Καούρα.
Αισθάνεστε ένα αίσθημα καψίματος στο στήθος, μετά το φαγητό; Είναι πιθανώς η καούρα, που ονομάζεται επίσης όξινη δυσπεψία ή παλινδρόμηση οξέος του στομάχου. Η καούρα προκαλείται από τις ορμονικές και φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

4. Κράμπες στα πόδια.
Κανείς πραγματικά δεν ξέρει, γιατί οι κράμπες στα πόδια στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι συχνές. Αλλά το επιπλέον βάρος και η πίεση από την διαρκώς αυξανόμενη μήτρα θα μπορούσαν να είναι η αιτία.

5. Η οσφυαλγία.
Η εγκυμοσύνη προκαλεί πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης. Καθώς το σώμα προσαρμόζεται στην επέκταση της κοιλιάς και τις ορμονικές αλλαγές, μπορεί να νιώσετε πόνο και κούραση στο κάτω μέρος της πλάτης, τη λεκάνη και τους γλουτούς.

6. Πόνος γύρω από τους συνδέσμους
Ο πόνος αυτός είναι, ένας σύντομος, ισχυρός πόνος ή μεγαλύτερης διάρκειας αλλά βουβός πόνος, που οι έγκυες γυναίκες συχνά αισθάνονται στο κάτω μέρος της κοιλιάς ή στη βουβωνική χώρα, αρχής γενομένης από το δεύτερο τρίμηνο.

7. Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
Αισθάνεστε μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα χέρια σας; Θα μπορούσε να είναι το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, μια κατάσταση που συνήθως σχετίζεται με τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των χεριών. Το επιπλέον υγρό και το πρήξιμο που έρχεται με την εγκυμοσύνη μπορεί επίσης να προκαλέσει την εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων.

Οτιδήποτε όμως σας ανησυχεί ή σας κάνει να αισθάνεστε ανασφαλής, η επικοινωνία με το γιατρό σας θα σας βοηθήσει και θα σας καθησυχάσει.