Πώς να στείλετε γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Πώς να στείλετε γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Αν το παιδάκι σας θέλει να στείλει γράμμα στον Αι Βασίλη, βοηθήστε το να το πραγματοποιήσει.

Μην καθυστερήσετε. Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, και κάθε οικογένεια έχει πολλά πράγματα να κάνει, μπορεί και να το παραμελήσετε. Όμως αν βοηθήσετε το μικρό σας να το γράψει εγκαίρως, θα ξέρετε τι δώρο θέλει και θα το αγοράσετε με την ησυχία σας.

Βοηθήστε το να γράψει το γράμμα αν είναι απαραίτητο. Αν δεν ξέρει τι να γράψει, πείτε ότι μπορεί να ρωτήσει τον Αι Βασίλη, αν είναι καλά, να πει το όνομα του και την ηλικία του και να του πει τι δώρο θα ήθελε αυτή τη χρονιά, κάνοντας μία μικρή λίστα με προτεραιότητες. Προσπαθήστε να κάνετε το γράμμα αυτό μία άσκηση στο να είναι το παιδί ευγενικό, οργανωμένο, και δώστε του να καταλάβει  ότι δεν είναι πάντα εύκολο να παίρνουμε αυτό που ζητάμε.

Αυτό είναι πολύ καλύτερο, από το «αν είσαι καλό παιδί ο Αι Βασίλης θα σου φέρει αυτό που θέλεις». Πράγμα το οποίο είναι υποκειμενικό και μπορεί να οδηγήσει σε λάθος συμπέρασμα για τη δική του αξία.

Επίσης, διαβάστε μαζί του το γράμμα και βοηθήστε να διορθώσει αν έχει γράψει κάτι που δεν βγάζει νόημα. Μην ανησυχήσετε για τυχόν γραμματικά ή ορθογραφικά λάθη.

Μιλήστε μαζί του πως θέλει να στείλετε το γράμμα. Τώρα πλέον υπάρχει και το e mail στην καθημερινότητα μας!

Εάν θέλει να το στείλει με το ταχυδρομείο, δώστε του το χαρτί για να το γράψει και το φάκελο που θα γράψει το όνομα και τη διεύθυνση του Αι Βασίλη.

Αν προτιμά το e mail, βάλτε μία καρέκλα δίπλα σας στο computer και βοηθήστε το, είτε να το γράψει μόνο του αν μπορεί είτε να το γράψετε εσείς, δείχνοντας του να καταλάβει τι κάνετε.

Τα Χριστούγεννα, το γράμμα στον Αι Βασίλη, είναι από τα ωραιότερα πράγματα που συμβαίνουν στην εορταστική αυτή περίοδο για τα παιδιά.  Βοηθήστε τα να το πραγματοποιήσουν.

Ξέρετε ότι ο καιρός περνά γρήγορα και τα παιδιά μεγαλώνουν…