Πώς να θηλάζετε

thylasmosΟ θηλασμός είναι μια υπέροχη σχέση της μαμάς και του μωρού. Ίσως στην αρχή να είναι λίγο δύσκολο, σύντομα όμως θα μάθετε και θα το απολαμβάνετε. Ξεκινήστε με την τοποθέτηση της θηλή σας μεταξύ του άνω χείλους και της μύτης του μωρού σας, έτσι το ενθαρρύνετε να ανοίξει διάπλατα και απαλά το άνω χείλος του, προς τη θηλή σας. Μια άλλη επιλογή είναι να τρίψετε τη θηλή σας στο μάγουλο του μωρού σας και έτσι αυτό θα αναγκαστεί να στραφεί με ανοιχτό το στόμα προς αυτήν.

Όταν το μωρό σας ψάχνει για το στήθος σας με το στόμα ανοιχτό προσπαθήστε να τοποθετήσετε τη θηλή σας στο στόμα του. Καθώς το μωρό σας προσκολλάται στη θηλή σας θέλετε να τοποθετηθεί σωστά το στόμα του στον μαστό σας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να σύρετε τη θηλή σας και το στόμα του μωρού να πιάσει πιο πολύ το κάτω μέρος της θηλής, όχι ίσα τμήματα της περιμετρικά. Τα χείλη του μωρού σας θα πρέπει να ανοίξουν διάπλατα γύρω από το στήθος.

Αυτό που θα πρέπει να προσπαθείτε να επιτύχετε είναι εσείς να μην πονάτε και το μωρό να προσλαμβάνει γάλα. Θα καταλάβετε ότι το μωρό λαμβάνει το γάλα όταν θα βγάλει ήχους που να παραπέμπουν σε ήχους κοπώσεως. Εάν πονάτε θα πρέπει να σταματήσετε τον θηλασμό βάζοντας το μικρό δάχτυλο σας ανάμεσα στα ούλα του μωρού σας και το στήθος σας. Μετά θα μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά.

Καλύτερα να κρατάτε το στήθος σας και το κεφαλάκι του μωρού κατά τη διάρκεια του θηλασμού για περισσότερη σταθερότητα, ειδικά αν έχετε μεγάλο στήθος. Μην απογοητεύεστε που ο θηλασμός έχει τον πρώτο καιρό μεγάλη διάρκεια, μόλις εσείς και το μωρό σας αποκτήσετε συγχρονισμό, ο θηλασμός μπορεί να είναι μια όμορφη εμπειρία.