Πως θα επηρεάσει την εμφάνιση του στήθους σας ο θηλασμός.

Πως θα επηρεάσει την εμφάνιση του στήθους σας ο θηλασμός.

Πολλές γυναίκες ανησυχούν για το αν το στήθος τους θα κρεμάσει ή θα γίνει πιο ελκυστικό, λόγω του θηλασμού. Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ζωή επιφέρει αλλαγές στο στήθος σας.

Η ηλικία, η αύξηση βάρους ή η απώλεια του, η εγκυμοσύνη, τα αποτελέσματα της βαρύτητας και ο θηλασμός επηρεάζουν το πως είναι εμφανισιακά το στήθος σας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το στήθος σας προετοιμάζετε για τον θηλασμό με το να γίνει μεγαλύτερο, ενώ οι θηλές σας γίνονται πιο σκούρες και μπορεί και λίγο μεγαλύτερες.

Αρκετές ημέρες μετά τη γέννα, το στήθος σας θα γίνει πιο βαρύ, αφού πλέον θα έχει γάλα. Περίπου δύο εβδομάδες μετά τη γέννα, το στήθος σας θα επιστρέψει κατά προσέγγιση στο μέγεθος που είχε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα παραμείνει έτσι μέχρι να απογαλακτιστεί το μωρό σας.

Όταν επιστρέψετε στο βάρος που είχατε πριν μείνετε έγκυες το στήθος σας είναι πιθανό να επανέλθει στο μέγεθος που είχε, αν και πιθανότατα δεν θα είναι τόσο στητό όσο πριν την εγκυμοσύνη.

Η αλήθεια είναι ότι το στήθος σας μετά τη γέννα θα υποστεί ορισμένες αλλαγές. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να σας αποτρέψει από το να μείνετε έγκυες ή από το να θηλάσετε το παιδί σας, διότι οι αλλαγές που θα υποστεί το σώμα σας θα συμβούν έτσι και αλλιώς λόγω της παρόδου του χρόνου και τα οφέλη του θηλασμού είναι πάρα πολλά για το παιδί σας.